Tíz hét elteltével nyerték meg ismét az ötös lottó milliárdos főnyereményét

Tíz hét halmozódás után nyerték meg a szombati sorsoláson az ötös lottó főnyereményét, amelynek összege 1,154 milliárd forint – közölte a Szerencsejáték Zrt. vasárnap az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a 26. héten a 4, 10, 24, 55, 77-es számokkal játszó egyetlen szelvénytulajdonosnak a sorsolás napjától számított kilencven napon belül kell jelentkeznie nyereményéért.

A Szerencsejáték Zrt. a milliárdos összeget nyerők számára úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amelynek elérhetősége a társaság honlapján és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

Ezen a vonalon a játékost a szelvényen lévő információk alapján beazonosítják, majd személyes találkozón megvizsgálják az eredeti szelvényt és annak érvényességét. Ezek után a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik, ezért a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie – írták.

Az ötös lottó több mint 62 éves története során az eddigi legnagyobb összeget, több mint ötmilliárd forintot 2003-ban nyerték el, 38 hét telitalálat-mentes időszak után. Az idei április 20-ai sorsoláson pedig 29 hét halmozódás után minden idők harmadik legmagasabb nyereményét – közel 4,2 milliárd forintot – vihette haza egy játékos.

A nagyobb nyeremények felvételekor kitöltött anonim kérdőívekre önkéntesen adott válaszokból az derült ki: a nyertesek főleg állandó számokkal játszanak, és szinte mindegyikük hosszabb ideje, akár évtizedek óta rendszeresen lottózik. Vannak olyan játékosok is, akik már többször is nyertek nagyobb összeget életük során – áll a közleményben. MTI