Tetőzés után is védik az ingatlanokat a Principálisnál

A hétvégi tetőzés után lassú apadásnak indult a Principális-csatorna vízszintje, de a várható újabb csapadék miatt megelőzésként tovább erősítik a homokzsákokból emelt nyúlgátat.

Az előrejelzéseknek megfelelően a hétvégén rekordmagasságon, 260 centiméteren tetőzött a csatorna vízszintje, ami hétfőn lassú apadásnak indult. A védekezési munkálatok azonban tovább tartanak a katasztrófavédelem szakembereinek irányításával.
A múlt héten homokzsákokból rakott ideiglenes töltés ellenére a belvíz megjelent a védett oldalon is, de az elkészített gát szilárdan és stabilan ellenáll a vízoszlopnak. Megelőző intézkedésként a Pivári utcában négy melléképületet, amelyet még nem ért el a víz, homokzsákokkal védenek, a Pivári utcából a Principális-csatornába befolyó csapadékvíz-elvezető árkot pedig már csütörtökön eltömítették, az árokból szakaszosan szivattyúzzák a vizet.
Két helyen homokot és zsákokat, valamint kéziszerszámokat tartanak készenlétben az azonnali beavatkozások érdekében, továbbá egy teherautót és két homlokrakodó munkagépet is biztosított a nagykanizsai önkormányzat cége, a Via Kanizsa Zrt. A lakóházak védelmére készülve ötven ember homokzsákokkal tudja körbevenni az ingatlanokat, de megelőzésként a már kiépített nyúlgátra is újabb sor homokzsákot helyeznek el a hét közepére várható ismételt csapadék miatt – jelezte a katasztrófavédelem. (MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?