Társadalmi felzárkóztatási program indul Nagykanizsa egyik városrészében

A társadalmi együttműködést, felzárkóztatást segítő, gyerekekre és felnőttekre is kiterjedő programot indít 164 millió forint támogatással Nagykanizsa önkormányzata és a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége.
Az Együtt Ligetvárosért elnevezésű projekthez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül nyertek el konzorciumként európai uniós támogatást – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

(Fotó: Facebook. Szociális Építőtábor Nagykanizsa-Ligetvárosban 2012-ben. A projekt során Ligetvárosban egy 9 lakásos szociális bérlakást újítottak fel önkéntesek. Részlet a képgalériából)

A projekt keretében a nagykanizsai Ligetvárosban élők számára közösségi és egyéni szintű társadalmi integrációs programokat szerveznek szociális munka keretében.
Hangsúlyos elem a projektben a foglalkoztatás elősegítése, a munkaerőpiaci beilleszkedés segítése, de új családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatásokat is nyújtanak majd.
A hátrányos helyzetben élő gyerekek iskolai felzárkózását segítő, kiegészítő oktatási és készségfejlesztési, továbbá egészségügyi (prevenciós és mentálhigiénés) programokat szerveznek, de javítják a hatósági szolgáltatások, az ügyintézés, a jogi, adósságkezelési tanácsadás elérését is.
A 2019 végén záruló projekt keretében bűnmegelőzéssel és a közbiztonság erősítésével kapcsolatos képzési, szemléletformáló programokat is tartanak. MTI