Tar Mihály menesztését kéri Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. éléről a Fidesz

„Tar Mihály a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft ügyvezetőjének kinevezése óta méltatlan munkája az elmúlt napokban a vállalható színvonal alá zuhant.
Az elmúlt időszakban több, a baloldalhoz köthető internetes közösségi oldal méltatlan, személyeskedő, nem közszereplő hivatali és politikai munkatársak elleni gyalázkodásba és lejáratásba kezdett, mely már a becsületsértés kategóriáját súrolja.

Bízunk benne, hogy az álprofilokon szerkesztett oldalak kezelői között Tar Mihály, a városi cég ügyvezetőjeként és más minőségben sem szerepel, bár néhány tartalom fogalmazásbeli hasonlósága és a benne rejlő helyesírási hibák ezzel kapcsolatban meglepő következtetések levonására is lehetőséget adnak.

(Tar Mihály a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője. Fotó: YouTube)

Annál is inkább, hisz a napokban egy névtelen, impresszum nélküli oldal irományát -a baloldal Bajnai Gordonék csapata által működtetett lejárató oldalának közvetítésével -közölte a Kanizsa Újság a város által fizetett online felületén. A dolog pikantériája, hogy Tar Mihály maga is az egykori kormányfő pártjának választási szövetségeseként lett ismert.Felhívjuk Tar Mihály ügyvezető úr figyelmét, hogy ami a kanizsai polgárok, adófizetők véleményét illeti, Ön azzal kapcsolatban szereptévesztésben él.

2014-ben szövetségeseivel, a Gyurcsány-Bajnai-koalícióval elvesztette a választást, és Ön azóta sem érdemelte ki a kanizsai polgárok bizalmát. Javasoljuk, ha politikai aktivizmusa ennyire túlteng, próbáljon szerencsét a baloldali selejtezőn, esetleg egy igazi választáson. Az ügyvezető nyilatkozatát olvasva több kérdés is felmerül bennünk, aminek tisztázása erkölcsi felelősség. A Fidesz-frakció nevében szeretnénk tudni, hogy ki volt az a munkatárs, aki ezt a cikket megírta? Milyen következménye várható ennek a súlyos hibának?

Tar Mihály nyilatkozatában az szerepel, hogy „a továbbiakban, a kétes megítélésű tartalmakkal kapcsolatban a megjelenés előtt köteles az ügyvezető hozzájárulását kérni”. Ebből számunkra az derül ki, hogy továbbra is kétes megítélésű tartalmakat szándékozik megjelentetni.

Ön szerint ez mennyire felel meg az objektív és minőségi hírszolgáltatás követelményeinek? Ezúton kérjük az Éljen Városunk Frakció hivatalos állásfoglalását a botrányos esettel kapcsolatban. Szeretnénk tudni, hogy a pályáztatás nélkül kinevezett ügyvezetők rendkívüli szakmai hozzáértését továbbra is megkérdőjelezhetetlen ténynek tartják-e, akár Tar Mihály, vagy éppen Szirtes Balázs esetében?

Tar Mihály ügyvezetői felelőssége az esettel kapcsolatban vitathatatlan. Az útszéli stílusa, szakmaiatlansága, propagandatevékenysége miatt joggal állíthatjuk, hogy a szégyen nem csak az öné, hanem az önt vezetői székbe
ültető kanizsai gyurcsányista baloldalé. Kérjük polgármester urat, hogy vizsgálja meg Tar Mihály vezetői tevékenységét, és vonja vissza vezetői megbízatását.

Fidesz – MPSZ, Nagykanizsa MJV önkormányzati frakciója
(Forrás: a Fidesz, honlapunkhoz eljuttatott e-mailje)

Az ügy előzményei a Kanizsa Újságban illetve Balogh László nagykanizsai polgármester Facebook oldalán olvashatók.

Az érintettnek a mai napon – a közlemény kikerülése napján – telefonon és később e-mailben is felajánlottuk a válaszadás és a reagálás lehetőségét, de nem kívánt azzal élni.