Szombaton élő rádiós adás Nagykanizsáról

A Kossuth rádió 5 órás élő magazinműsora, az Országjáró február 8-án Nagykanizsáról szól. A Szombat délelőtt adásában 10.00 órától ország-világ megismerkedhet a Thúry György Múzeum kincseivel.

Bemutatkoznak a Thúry Vitézlő Oskola hagyományőrzői, bebarangoljuk a zalai tájat és a műsor készítői korabeli camera obscurával ejtik csapdába az időt.

Velocipéddel tekerhetünk át a múltból a jelenbe, hogy felkészüljünk a Giro D’Italia kanizsai záró szakaszára. A műsor segítségével a Zalagyöngye Néptánccsoport próbájába is bekukkanthatunk, és együtt szorítunk egy ifjú kanizsai filmrendező nemzetközi sikereiért. A farsangi szalagos fánk mellé pedig kóstolót kapunk a vidék boraiból is.

A Szombat délutánban fél 3-tól Nagykanizsa kulturális életének színe-java mutatkozik be. Szólunk a Ludvig nemzetközi művésztelep elmúlt két évtizedének sikereiről, játszik a Kanizsai Fúvószenekar, színpadra lépünk a Honvéd Kaszinó diákszínjátszóival és eláruljuk a hajómodell-versenyzés fortélyait is.

Idegenvezető kalauzolja végig a hallgatókat Nagykanizsa turisztikai látványosságai között és a műsorfolyam végén még vendégek lehetünk egy igazi miklósfai disznóvágáson is.

Az adás meghallgatható a Kossuth rádió frekvenciájára hangolva (FM 90.2), délelőtt 10.00-12.00 és délután 14.30-17.30 között – tájékoztatták honlapunkat a szerkesztők.