Sportpark a nagykanizsai Csónakázó-tónál

Kedves Kanizsaiak!

A hétvégén már sportolni és edzeni lehetett a 18 új fitnesz kültéri elemet magában foglaló sportparkban, melyet pénteken adtunk át a mozogni vágyóknak.

Az elmúlt napokban megjelent rengeteg ember pedig igazolta, hogy ez a beruházás és a Csónakázó-tó szabadidő parkká fejlesztése kiváló döntése volt a városnak néhány esztendeje, amikor is elindult a fokozatos és tudatos építkezés Kanizsa páratlan zöldövezetében.

Napjainkra a város közösségének életében a Csónakázó-tó egyre kiemelkedőbb szabadidős szerepet tölt be, így rengetegen választják a pihenés és kirándulás, de legalább annyian sportolási, illetve edzési céllal. Ma már körbe lehet sétálni, futni vagy kerekezni a tavat, felmászni az ország egyik legmagasabb kilátójába, mely „olajos” örökségünk jelképe is egyben, de lehet vízibiciklizni, edzeni, erdei túrázni, a gyermekeknek játszani, felnőtteknek erősíteni, miközben egy frissítőt kortyolgatunk.

Ugyanakkor a koronavírus-világjárvány időszaka rávilágított, hogy milyen nagy érték az egészségünk és annak védelme, így ez az új sportpark hasznos módon járulhat hozzá a város lakosságának fittségéhez. Biztos vagyok benne, hogy népszerűvé válik az új park, kiegészítve a meglévő épített és természeti értékeket – írta Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester. (Fotók: Kovács Krisztián)