Semmilyen fennakadást nem okozott a márciusi tél Zalában

Annak ellenére, hogy az ország keleti, északkeleti felében jelentős forgalmi akadályokat okozott a lehullott hó és ezzel együtt a viharos szél, megyénket elkerülték az ilyen jellegű szélsőséges időjárási tényezők.

(Fotó: archív. Havazás Nagykanizsán)

Csupán pár centiméternyi hó esett a márciusi hétvégén Zala megyében, amely fennakadást sem a közlekedésben, sem a létfontosságú rendszerekben nem okozott.
Az elmúlt napok során négy esetben kellett a megye hivatásos tűzoltóinak vízeltávolításoknál beavatkozniuk, amely során a lehullott jelentős mennyiségű eső miatt pincékben, a lakóingatlanok alacsonyabban fekvő helyiségeiből kellett a befolyó csapadékvizet eltávolítaniuk.

Az előrejelzéseknek megfelelően a mai nap során tovább marad a télies, az évszakhoz képest hidegebb idő, a hőmérő higanyszála a napközbeni órákban sem fog pozitív értékeket mutatni.
Ezért továbbra is kérjük a megye útjain közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek, hiszen helyenként csúszós utakra kell számítani!
Ügyeljenek a követési távolságra és a megváltozott útviszonyok szerinti vezetési sebességre! -írta hétfői közleményében a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.