Segítsen Ön is! Péntekig tart az Egy doboznyi szeretet akció Kanizsán

A közelmúltban indult útjára az „Egy doboznyi szeretet” jótékonysági akció, mely kezdeményezés célja, hogy Nagykanizsa legyen az a város, amely szeretet-dobozaival a legtöbb rászoruló gyermek Karácsonyát teszi szebbé! Igazán szép dolgokat akkor tudunk elérni, ha közös összefogásban, közös cél érdekében – jelen esetben a rászoruló gyermekek megajándékozásával – mindannyian hozzátesszük azt, amit tudunk.

„Ugye Neked is van otthon egy megfelelő állapotban lévő, üres cipősdobozod? Ha nincs, a családban biztosan találsz! Ha van, akkor készítsd elő, s találd ki, mi az, amit szívesen ajándékoznál egy rászoruló gyermeknek! Ha nem fér bele egy cipősdobozba, ne habozz, megtölthetsz akár többet is, örömmel fogadjuk!

Fontos már most eldöntened, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szánod az ajándékot, mert ez máris befolyásolja a doboz tartalmát! Tehát, a gyermek kora és neme lesz a rendező elv! Az ajándék pedig lehet akár új, vagy használt, de természetesen jó állapotban lévő, amit te is szívesen kapnál!

(Fotó: archív)

Hogy mi minden lehet ez?

Adunk néhány TIPPET:

Könyvek, könyvecskék, kifestők, színes ceruzák, ceruzák, zsírkréták, iskolai eszközök, tanulást segítő eszközök, játékok (a világtó vagy hangot adó játékokhoz kérünk, tegyél extra elemet!), plüssállatok, babák, kisautók, óra, puzzle, kirakó, memóriajáték, logikai játék, építőjáték… és bármi további olyan játék, aminek egy gyermek örülhet!

Természetesen vannak olyan dolgok, amit kérünk, NE TEGYÉL A CIPŐSDOBOZBA!

Pl. Agressziót szülő játékokat (számítógépes játék, játék kard, játékkés, játék pisztoly), romlandó ételeket, gyümölcsöt, gyógyszereket, törékeny tárgyakat (vagy csak nagyon jól becsomagolva).

Igazán közvetlenné, személyessé teheted az ajándékot, ha teszel mellé egy üdvözlőlapot, képeslapot, vagy családi fotót néhány kedves sorral, jókívánsággal (Figyelem: a posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadnod!)

Ha kitaláltad, mi az, amit ajándékozni tudsz és szeretnél, töltsd meg vele a cipősdobozt!

Az ajándékozni kívánt cipősdobozt csomagold be vidám hangulatú csomagolópapírral, (a tetejét és az alját is külön-külön, ami biztonsági átnézések miatt fontos), majd ragaszd le átlátszó ragasztószalaggal, vagy kösd át egy szalaggal, vagy zsineggel mint a postázandó csomagokat szokás!

A dobozra jól látható helyre, olvashatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod az ajándékot! (Pl.: 4-5 ÉVES KISLÁNY, vagy 9-10 ÉVES KISFIÚ)” – olvasható a http://kanizsafest.hu/advent weboldalon.

A Csodapontok listája:

  • Nagykanizsai Református Parókia
  • Tourinform iroda
  • Polgármesteri Kabinet
  • Nagykanizsai Egyesített Óvoda (Nagykanizsa Központi Óvoda székhely, Attila Tagóvoda, Hétszínvirág Tagóvoda, Hevesi Tagóvoda, Miklósfa Tagintézmény Ligetváros telephelye, Pipitér Tagóvoda, Kertvárosi Tagóvoda, Palini Tagóvoda, Rozgonyi Tagóvoda, Rózsa Tagóvoda, Vackor Tagóvoda, Kossuth Tagóvoda Szent Imre utcai telephelye, Kossuth Tagóvoda)
  • Marygold Nail & Body Salon
  • NONO Pizza & Cafe
  • VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház
  • Belvárosi Látáscentrum
  • Orchidea Körömstúdió
  • Bázakerettye Község Önkormányzata
  • Bonne Chance Restaurant & Hotel
  • KULCS Egyesület

Hogy miként halad a cipősdobozok gyűjtése, arról a napokban Hella Ferenc református lelkipásztor számolt be egy videóban. Az Egy doboznyi szeretet akció péntekig tart és az alábbi Csodapontokon adhatók le a cipősdobozok.