Rendben találták a kanizsai karácsonyi vásárt

Kisebb szabálytalanságok mellett néhány esetben szankcióval járó súlyos higiéniai, jelölési és dokumentációs hiányosságok is előfordultak a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első hetében, amely során országszerte az adventi és karácsonyi vásárokat, ünnepi rendezvényeket és azok termékeit ellenőrizték a hivatal szakemberei.

Közleményük szerint az eddigi tapasztalatok alapján a korábbi évek időszaki ellenőrzéseinek eredményeként az élelmiszer-vállalkozók már számítanak a hatósági kontrollra.

Pozitív példaként említhetőek Eger, Nyíregyháza, Győr és Nagykanizsa ünnepi vásárai, ahol az árusok egyre inkább ügyelnek az alapvető élelmiszerbiztonsági és higiéniai előírások betartására. Általános problémának tekinthetők viszont a dokumentációs hiányosságok, amelyre minden esetben felhívták a figyelmet az ellenőrök.

A szezonális ellenőrzés az év végéig folytatódik. Az érintettek mind az ünnepi rendezvényeken, mind az élelmiszerlánc egyéb területein számíthatnak a hatósági kontrollra az ország egész területén – hívta fel a figyelmet a Nébih. MTI

(Karácsonyi vásár a nagykanizsai Erzsébet téren. Fotó: Igali Lászlóné Gyöngyi)

Adventi programok Nagykanizsán

November 29-től december 31-én éjfélig tart Nagykanizsán az Adventi forgatag programsorozat. A rendezvényekre december 6-án, 7-én, 8-án, 10-én, 13-án, 14-én, 15-én, 18-án, 20-án, 21-én, 22-én, 23-án és az év utolsó napján kerül sor. A programkavalkádot úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja a neki legszimpatikusabb szórakozási lehetőséget.