Rekord összeggel fogadta el idei költségvetését Nagykanizsa közgyűlése

Minden korábbit meghaladó, több mint 36 milliárd forintos főösszeggel fogadta el a nagykanizsai közgyűlés csütörtökön a város idei költségvetését.

Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere

Takarékos gazdálkodást kérnek

Dénes Sándor polgármester (Fidesz-KDNP) a költségvetésről szóló vitában jelezte: a 36,4 milliárd forintos bevételi főösszeg jelentős része fejlesztésekre szánt összeg, amivel stabil a város működése, ennek ellenére nagyon takarékos gazdálkodást kér és vár mindenkitől.
Az ellenzéki oldalon megfogalmazott kritikákra is felelve elmondta: több éves tervezés és előkészület után idén elkezdődhetnek azok a nagyberuházások, amelyeket a Modern városok program keretében fogadtak el még 2015-ben.

Az idén indulnak a nagyberuházások

Bizzer András, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője azt mondta: példátlan a város történetében a 36 milliárd forintot is meghaladó költségvetési főösszeg.
A jelentősebb beruházásokat sorolva kifejtette: 8,7 milliárd forintból valósulhat meg az új sport- és rendezvénycsarnok építése, 6,1 milliárd forintot fordíthatnak új versenyuszoda megépítésére, 4 milliárd forintból kulturális és más rendezvényeknek helyet adó épületként újítják fel az egykori ferences kolostort, 1,3 milliárd forintból pedig a zöld város program keretében a belvárosi Eötvös tér környéke újulhat meg.

A város közgyűlése végül 10 igen szavazat és két ellenzéki tartózkodás mellett fogadta el az idei költségvetést. MTI