Rangos elismerésben részesült a kanizsai Major Lajos

Pályafutása csúcsát jelenti a Dankó Pista-életműdíj, nyilatkozta a Kanizsa TV-nek Major Lajos. A Tüttő János Egyesület alapítója és a nótaklub vezetője a közelmúltban kapta meg a Magyarnóta Szerzők és Énekesek Országos Egyesülete, valamint egy művészeti kiadó rangos elismerését.

(A harmonikánál a nagykanizsai Major Lajos. Fotó: Facebook)

A Dankó Pista-életműdíjat a nótás szakma képviselői harmadik alkalommal ítélték oda három női és három férfi énekesnek. Major Lajosnak több évtizedes munkásságát ismerték el, de mint mondja: a siker nem csak az övé.

– Az unokámtól tudtam meg, hogy megkaptam a díjat. Ő a Facebookon látta, és mindjárt gratulált nekem. Gyorsan bekapcsoltam én is a gépet, aztán ijedtemben ki is kapcsoltam, úgy hatott rám a hír. A meglepetés erejével hatott rám, kivert a víz. Utána kezdtem csak el érdeklődni, hogy kinek köszönhetem ezt az egészet, de nem árulták el. Csak annyit, hogy tizenketten – köztük művészek és a Dankó Rádió munkatársai – szavaztak rám egyöntetűen.

Erre azért nem gondoltam. Nagyon köszönöm mindenkinek, legfőképpen a kanizsai barátaimnak, akik hozzásegítettek ehhez a díjhoz. Ez csapatmunka volt, egyedül nem érhet el ilyet az ember, csak közösségben. Köszönöm nekik, és a kanizsai közönségünknek is: fantasztikusak, ők segítettek mindehhez – mondta Major Lajos a Tüttő János Egyesület alapítója.

(Forrás: Kanizsa TV)