Polgármester: gyanúsan lassú ütemben zajlik a közterületek kaszálása Kanizsán

„Tisztelt Kanizsaiak!
Városunk közterületeinek a fűnyírásáért felelős VIA Kanizsa Zrt. városüzemeltető társaság vezetőjének már több ízben is jeleztem, hogy mielőbb kezdjék meg a közterületek kaszálását, mert a korábbi évekhez képest gyanúsan lassú ütemben zajlik e kötelezettségük végrehajtása.

Szeretném hangsúlyozni: nem a polgármester nyírja a füvet, nem közvetlenül ő felel azért, hogy a város közterületei rendezettek legyenek. Ezzel a feladattal közhasznúsági szerződés szerint a városüzemeltető cég van megbízva, amely a kötelezettségét különféle ürügyekre hivatkozva jelenleg nem teljesíti maradéktalanul.

(A fotó illusztráció)

A polgármester felelőssége, hogy biztosítsa a működéshez, a feladat ellátásához szükséges pénzösszeget a költségvetésben, amely megtörtént. Az idei évben közel 240 millió forintból gazdálkodhat a városüzemeltető társaság a parkfenntartás területén, ami 40 millió forinttal több mint 2019-ben, amikor még Fitos István volt a cég ügyvezetője, akinek a vezetése alatt mindez még rendben működött.

Mindaddig, amíg az ÉVE-frakció tagjai méltatlan módon, minden indoklás nélkül el nem távolították őt (is) a pozíciójából.
Úgy tűnik, az ÉVE-frakció által politikailag kinevezett városi cégvezetők mintha szabotálnák a város iránti kötelezettségeiket, mintha tudatosan hátráltatnák a város rendezett működését.

Hiszen ugyanezt a magatartást már tapasztaltuk az elmúlt hónapokban, amikor is Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként nem hajtotta végre az önkormányzattal szembeni kötelezettségeit.
Remélem nem politikai megrendelésre történik mindez, a baloldal kampányának részeként!

Hanem csak annak a meggondolatlan magatartásnak a következménye, amely az ÉVE-frakciót jellemzi, akik például tegnap is, a Magyar Hősök Napján sem tisztelték meg a városi ünnepséget, melyre természetesen őket is meghívtam. Válaszra sem méltattak, nemhogy megjelentek.

Ezúton is nyomatékosan kérem a VIA Kanizsa vezetőjét, hogy lássák el a szerződésben vállalt feladataikat, a város közterületein a fűnyírást végezzék el a korábbi években megszokott minőségben!” – írta Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester.