Petíció – Biztonságos gyalogosközlekedést Nagykanizsára!

Nagykanizsán sajnos már-már rendszeresek a gyalogosgázolások a gyalogátkelőhelyeken.

A legutóbbi esetben egy édesanyát, és 4 éves kisfiát gázolták el, és a személyautó vezetője segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Az édesanya és a kisfiú is súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Vajon hány embernek kell még megsebesülnie, rosszabb esetben meghalnia, mert a zebrán, ahol neki elsőbbsége lenne, elüti egy autó?

Hány tragédia kell, hogy a város vezetése komolyabban foglalkozzon ezzel a témával?

Mi a fontosabb az emberéletnél? Megmondom: SEMMI !!!

A következő kérdés, hogy vajon mennyi pénz kellene ahhoz, hogy a városban lévő zebrák biztonságosak legyenek? Mennyibe kerülne egy, a gyalogos által működtethető lámpa felszerelése? Vagy bármi más, a gyalogosnak biztonságot nyújtó megoldás?

Sajnos a törvény nem bünteti kellő súllyal a gázolást, ezért a büntetésnek NINCS visszatartó ereje. Még a cserbenhagyásos gázolás esetén is megússza 5 évvel az elkövető???

Tegyünk róla, hogy változzon ez a helyzet!

Hogy merjünk lelépni a zebrára, merjük elengedni a gyermekeinket, idős szüleinket a városba, és ne kelljen attól rettegni, hogy a számára, átkelésre kijelölt helyen elcsapja egy autó! Írd alá ezt a petíciót, ha neked FONTOS a Nagykanizsán élő emberek biztonsága, és a joga a biztonságos közlekedéshez! – olvasható a peticiok.com-on.

(Cserbenhagyásos gázolás április 15-én Nagykanizsán, amikor egy 4 éves kisfiút és édesanyját ütött el a zebrán egy zalakomári nő. Fotó: MTI/Varga György)