Petíció – Biztonságos gyalogosközlekedést Nagykanizsára!

“Nagykanizsán sajnos már-már rendszeresek a gyalogosgázolások a gyalogátkelőhelyeken.
A legutóbbi esetben (Az eset még áprilisban történt a városban. Azóta több gyalogost ütöttek el a város kijelölt gyalogosátkelőhelyein. A Szerk.) egy édesanyát, és 4 éves kisfiát gázolták el, és a személyautó vezetője segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.(Fotó archív. Egy négyéves kisfiút és édesanyját ütötték el a zebrán áprilisban Nagykanizsán)

Az édesanya és a kisfiú is súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Vajon hány embernek kell még megsebesülnie, rosszabb esetben meghalnia, mert a zebrán, ahol neki elsőbbsége lenne, elüti egy autó?

Hány tragédia kell, hogy a város vezetése komolyabban foglalkozzon ezzel a témával?
Mi a fontosabb az emberéletnél? Megmondom: SEMMI !!!
A következő kérdés, hogy vajon mennyi pénz kellene ahhoz, hogy a városban lévő zebrák biztonságosak legyenek? Mennyibe kerülne egy, a gyalogos által működtethető lámpa felszerelése? Vagy bármi más, a gyalogosnak biztonságot nyújtó megoldás?

Sajnos a törvény nem bünteti kellő súllyal a gázolást, ezért a büntetésnek NINCS visszatartó ereje. Még a cserbenhagyásos gázolás esetén is megússza 5 évvel az elkövető???
Tegyünk róla, hogy változzon ez a helyzet!

Hogy merjünk lelépni a zebrára, merjük elengedni a gyermekeinket, idős szüleinket a városba, és ne kelljen attól rettegni, hogy a számára, átkelésre kijelölt helyen elcsapja egy autó! Írd alá ezt a petíciót, ha neked FONTOS a Nagykanizsán élő emberek biztonsága, és a joga a biztonságos közlekedéshez!” Forrás: peticiok.com
A nagykanizsai petíciót ITT LEHET ALÁÍRNI.