Felrobbant a kazetta a pénzszállító kezében Kanizsán

Megégett az egyik legnagyobb hazai pénzszállító cég munkatársa, amikor Nagykanizsán egy élelmiszerbolt parkolójában lévő kocsiban felrobbant a kezében egy értékszállító konténer.

(Így nézett ki az autóban tárolt pénzkazetta, miután felrobbant benne a biztonsági töltet. Fotó: Blikk)

A Blikk híradása szerint a trezorban lévő biztonsági töltet robbant fel, majd kigyulladt a pénzszállító autó trezorhelyisége is.

Akkora lánggal égett a pénzszállító belseje, hogy a tűzoltóknak kellett azt eloltani, viszont áramtalanítani nem tudták, mert az akkumulátort biztonsági okokból hegesztett ajtó védi.

A Blikk úgy értesült, hogy a pénzkísérő mindkét keze megégett és az égés okozta belélegzett gázoktól a tüdeje is károsodott és sokkot kapott.

“A cég két érintett dolgozója tett nálunk panaszt, mert nem értettek egyet az ügy vállalaton belüli kivizsgálásának eredményével” – mondta a Blikknek Dávidné Gergál Rozália, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkavédelmi Szakigazgatási Szervének osztályvezetője.

A cég szerint a dolgozók felelőtlenségéből adódott a baleset, ők azonban a vállalatot hibáztatják, amelynek munkavégzési körülményeiről már bekértük az adatokat. Ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, mi volt a robbanás oka és ki volt a felelős, nagyon sok mindent kell megvizsgálni. Többek között azt, hogy milyen anyagokkal és eszközökkel dolgoznak, emellett azt is, hogy a kazetta utángyár­tott-e. Ezekkel kapcsolatban azonban még nincs informá­ciónk” – magyarázta az osztályvezető.” – írta hétfőn a Blikk.

 A lap azt nem írta meg, hogy az eset mikor történt.