Otthon lettek rosszul, a tűzoltók segítettek

Az elmúlt időszakban/napokban – sajnos – több olyan esethez is riasztották a nagykanizsai és környékbeli tűzoltókat, amely során otthonában rosszul lett ember házába, lakásába kellet bejutni és segíteni a lánglovagoknak.

Hétfőn reggel otthonában elesett, ezért a segítségére sietőknek ajtót sem tudott nyitni egy idős ember egy Munkás utcai társasházban Nagykanizsán. A város hivatásos tűzoltói kihúzós létra segítségével bejutottak a lakásba, majd a bajbajutottat átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Szintén hétfőn otthonában elesett, és önerőből nem tudott felkelni egy ember Letenyén, a Barátság utcában. A város hivatásos tűzoltói civilek segítségével a bajbajutott átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Kedden Eötvös téri otthonában rosszul lett, emiatt életjelet sem adott magáról egy ember Nagykanizsán. A lakásba történő bejutáshoz a város hivatásos tűzoltói nyújtottak technikai segítséget, majd a bajbajutottat átadták a mentőszolgálat munkatársainak – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az esetek főképpen idős, beteg emberekkel történtek meg, ezért ajánlatos, hogy az egyedül élő szépkorúakra naponta legalább egyszer valaki – lehet szomszéd is – rányissa az ajtót és megbizonyosodjon arról, az időse ember jól van-e.

Ha esetleg huzamosabb ideig valaki nem látja vagy nem találkozik idős, egyedül élő szomszédjával, jó ismerősével, győződjön meg róla, hogy minden rendben van-e vele. Ha mégis valami gyanúsat észlelnek, hívják a 0-24 órában elérhető 112-es segélyhívó számot!

Az alábbi cikkünkben arról adtunk hírt, hogy Nagykanizsán a Hevesi úton egy magatehetetlen ember lakásába létrán keresztül jutottak be a tűzoltók, hogy segítsenek.

   
loading...