Öt órán keresztül tartották fogva a kanizsai rendőrség fogdájában

„Üdv mindenki!
Elsősorban üzenném a jóakaróimnak, hogy teljesen jól vagyok! A tegnap délután ellenére! Amin csak nevetni tudok, a rendőri intézkedésen, és az indoklásukon!
A Csengery benzinkúton kávézás közben harmadmagammal 2 járőr szólított meg” rám vártak” a párbeszéd:



(Kormányellenes tüntetés Nagykanizsán)

 

– Maga Bíró János ? Igen hallgatom!
Iratok, igen van az autóban, legyen szíves igazolni magát, oké! Megtörtént nyugodt hangulatban folyik a beszélgetés, majd jött egy grafit színű civil busz 5 tekkes és bevittek, mind a hármunkat, indoklás folyamatban lévő bűncselekmény, amit jómagam valósítok meg! ??
15:30-tól senkivel sem beszélhettem este 8 ig!

Előzetes szobába nyugodt alvás ??
Eközben házkutatás 5 autó aktív rendőr, akik 18 órától már a túlóra miatt dühöngtek mivel nekik sincs kifizetve ?????? Az egyetlen eredmény: lespanoltak a csivavával a lakásban, az udvaron lévő kaukázusival kevésbé voltak sikeresek! ??
8 óra előtt hívtak kihallgatásra, ahol a következő szavak hangzottak el.
– Jöjjön János beszélgessünk, meséljen magáról úgy hallom nagy politikai aktivista, volt tüntetni élő megosztást is tett, illetve milyen fegyvereket gyűjt, és melyik pártot képviseli ?????? Nyilván körbe nevettem a témát, elmondtam a véleményem miszerint a rabszolgatörvény ellen igen is fel kell lépni, de személy szerint én nem voltam tüntetni!
Csak a szüleim! És a továbbiakban nem kívánok foglalkozni evvel a zavaros üggyel!
Ezt felvéve vallomásként, leírta az úriember, majd nyomtatás, Megkaptam a lapot aláírni!
Főcím: Távcsöves vadászpuska használat, lőfegyver használat, viselése, tartása alapos gyanúja miatt előzetesbe vett személy és az adataim!
Itt merült fel a kérdés mi ez a baromság?
Hogy jönnek maguk ehhez, mi ez a kamu vád??? Ez valami vicc? Mire a rendőr ismeretlen személy tett bejelentést telefonon!!! Ezúton szeretnék Kellemes ünnepeket kívánni a bejelentőnek! ?? – írta Facebook oldalán a miháldi Bíró János.

Jánostól megtudtuk, a nagykanizsai kormányellenes tüntetés másnapján nem a TEK, hanem a Körmenden állomásozó készenléti rendőrök fogták el és vitték a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra.

A névtelen bejelentés ugyanis a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon landolt.

Neki azt mondták, hogy ez egyfajta rutin-eljárás, persze tehet panaszt, de annak nincs sok értelme. János, lakásán semmilyen fegyvert nem találtak.