Ön kivel költözteti bútorait?

A bútorköltöztetés nem hétköznapi dolog. A költözés izgalommal jár, hiszen ilyenkor mindig valami új veszi kezdetét: a gyermek egyetemi tanulmányait kezdi meg és költözik a fővárosba, a fiatal pár összeköltözik, családalapításnál kertes házba költözünk stb… Életünk szakaszaiban költözünk, a változások izgalma azonban a bútorcipelés nehézségeivel párosul. Bízza a munkát egy cégre, és éljen a költözés emléke pozitívan Önben. Informálódjon a bútorköltöztetés apróságairól a  diokoltoztetes.hu oldalán.

butorkoltoztetes

A bútorköltöztetéshez gyakorlat kell. Több kár, mint haszon származik abból, ha a szállítást nem szakemberekre bízzuk, hanem barátokkal, családdal, munkatársakkal próbáljuk azt megoldani. A gyakorlott munkásoknak nem ez az első bútorszállításuk, ránézésre könnyedén megállapítják a a pakolás sorrendjét, a bútorok helyét a tehergépkocsiban, ami Önnek, valljuk be, talán órákig tartó puzzle-játékot jelentene.

Sokan egyszerűen attól tartanak, hogy nem bíznák személyes tárgyaikat idegen emberekre. Ám gondoljunk bele, hogy egy zongora vagy egy nagyobb fénymásoló mozgatáshoz és szállításhoz szükségesek bizonyos megfelelő célszerszámok. A barátok nem tartanak emelőt otthon. A bútorköltöztető cég azonban igen. Így válik biztonságossá, gyorssá és tökéletesen hibátlanná a költözés. A fuvarozó cég alkalmazottai számunkra idegenek, de a bútorok jó barátai. Gyakorlott munkájukért és esetleges hibáikért felelősséget vállalnak.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő céget?

A megfelelő cég segít a csomagolásban is, nem panaszkodik a cipekedéstől, készséges tanácsokkal is ellátja az ügyfelet.
Biztonságos szállítást biztosít egyik helyszínről a másikra, pontos és precíz munkájáért nem becsül fel kifizethetetlen árat.
Kérdezzük körbe ismerőseinket, ez az első és legmegbízhatóbb forrás. Biztos sokuknak vannak történeteik, jó tippek, hogy mire figyeljünk az első beszélgetés során, mik a gyanús jelek. Listázzuk az ajánlott cégeket, majd keressük fel az ajánlottak honlapjait. A honlap sok mindent elárul, de nem ellenőrizhető… hiszen megeshet, hogy nagyon profi honlappal találkozunk, ám a munka pocsék és megbízhatatlanok a munkások. Írjuk ki a weblap ajánlotta legfontosabb adatokat, és telefonon érdeklődjünk ezekről. Tegyünk fel sok kérdést, ebből kiderülhet, hogy mennyire készségesek és mennyire megbízható munkát ajánlanak.

Tájékozódjunk a szállítási eszközökről is, keressünk rá a használt szerszámokra, nézzük meg mi tartozik az árba, kérjünk ingyenes felmérést. A legbiztatóbb, ha a cég specializálódott valamilyen szállítási típusra, például ha tudjuk, hogy a kiválasztott cégnek a bútorköltöztetés szolgáltatása és az irodaköltöztetés a profilja, akkor biztosak lehetünk abban, hogy ehhez jó felszereltséggel is rendelkeznek. Sokat elárul a vállalatról, hogy milyen járművel szállítanak, ez az árat is nagyban meg fogja határozni. Hiszen egy kamionba természetesen rengeteg minden befér, de roppant drága mulatság a bérlése.
A megállapodás előtt kérdezzünk rá az érvényes fuvarozási engedélyre is. Beszélgessen sokat az ügyfélszolgálattal, hiszen ebből is sok minden kiderülhet. Az árajánlat kérésénél legyünk körültekintőek, határozzuk meg pontosan mit is foglal magába a bútorköltöztetés fogalma, mit tartalmaz az ár, nehogy később derüljön ki, hogy valamit plusz költségként számláztak ki.

Legyen Ön is becsületes, és ne titkoljon el semmilyen részletet. A bútorköltöztetés nem zsákbamacska. Ne felejtsenek el a házak felépítéséről sem beszélni, lépcsők, emeletek, stb. Így a szállító cég kellőképpen fel tud készülni a bútorköltöztetés nehézségeire. Tehát figyeljünk minden körülményre, gondoljuk át pontosan a bútorköltöztetés menetét.

Vélemény, hozzászólás?