Okos utcabútorok Nagykanizsán

“A jövő egy kis cseppje nálunk is megjelenik.

A mai napon a 2019-1.3.1-KK-2019-00015 azonosítószámú „Körforgásos gazdasági alapokon nyugvó fenntarthatósági kompetencia központ létrehozása a Pannon Egyetemen” című projektnek köszönhetően Nagykanizsán is telepítésre kerültek az innovatív, napelemmel működő KUUBE utcabútorok az Eötvös és Széchenyi téren. Célunk, hogy hozzájárulhassunk a fenntartható és élhető innovatív városokhoz, ahol a közösségek a köztereken is jól érezhetik magukat.

Miben más a 𝗞𝗨𝗨𝗕𝗘 bútor, mint a többi?

– 100%-ban megújuló energia tölti az akkumulátorokat, működésük automatikus.

– Letisztult design, minőségi alapanyagok jellemzik, teljesen hazai gyártmány és hazai fejlesztés.

– Időtálló, 100% alumíniumból készül, amely újrahasznosítható és rozsdamentes.

-Gyenge napsütéses időszak esetén a téli üzemmód aktiválódik, szolgáltatások korlátozásával.

-Edzett üveg borítás, karcmentes megjelenés jellemzi,

– és nem utolsó sorban kényelmes.

Különféle megoldásokat hoztunk el városunkba:

𝗞𝗨𝗨𝗕𝗘 𝗣𝗹𝘂𝘀 – a világ első 8 ülőhelyes, fedett okospadja, mely teljesen egyedülálló formában jelenik meg. A tetőnek köszönhetően, akár a tűző napon is tudod tölteni telefonodat és netezhetsz. A rendszer automatikusan érzékeli az akkumulátorok feszültségi szintjét és ha szükséges, lekapcsolja az egyes funkciókat. Tökéletes találkozási pont lehet a barátokkal.

𝗞𝗨𝗨𝗕𝗘 𝗡𝗮𝗻𝗼 – a köztéri padok újragondolása, futurisztikus megoldással, éjszakai megvilágítással, mely 4 férőhelyes, két vezeték nélküli és két USB töltővel van ellátva. A legmelegebb nyári napok sem okozhatnak neki gondot, hiszen a beépített ventilátorok automatikusan hűtik a padot.

𝗞𝗨𝗨𝗕𝗘 𝗘𝗰𝗼 – első pillantásra, akár be is olvadhatna a környezetbe, letisztult és egyszerű megoldással készült, 3 személyes, egy vezeték nélküli és két USB-s töltővel van felszerelve. Ha pedig a közelében vagy, egyből érzékel és netezhetsz is. Mini időjárás állomásként is funkcionál: hőmérsékletet, UV-indexet, páratartalmat, légnyomást és légszennyezettséget mér.

𝗞𝗨𝗨𝗕𝗘 𝗕𝗼𝗼𝗸 – A fenntarthatóság jegyében cserélj könyvet Te is! Tedd be a szekrénybe elolvasott könyveid és cserébe válassz olyat, ami érdekel. Halis István Városi Könyvtárunkkal együttműködve az ingyenes szabadtéri könyvszekrény mindenki számára nyitva áll, szabadon berakható és választható, elvihető az olvasó számára kedves tartalmú könyv. A könyvmegálló népszerűsíti az önkéntességet, az adományozást és a környezettudatosságot, találkozóhelyként pedig lehetőséget teremt az alkalmi beszélgetésekre. A szekrény porfestett alumíniumból, az ajtók és a napelem fedése biztonsági üvegből készültek, éjszaka pedig világít és persze wifi hotspotként is funkcionál.

Az eszközök reggel 6:00 és este 22:00 óra között üzemelnek. Éjszaka automatikusan készenléti állapotba kapcsolnak.

De hol is találjátok meg őket? Az Eötvös tér déli oldalán, illetve a Széchenyi tér környezetében.” – közölte Facebook oldalán kedden a Kanizsai fejlesztések hivatalos oldal.