Ők kapták az Év civil önkéntese díjat Kanizsán

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület felhívással fordult a térség polgáraihoz, közösségeihez, hogy az általa alapított Köszönet Napján átadásra kerülő díjak odaítélésében ajánlásaikkal segítsék munkáját.
A COVID-járvány miatt idén csak az Év civil önkéntese díj kerül átadásra, viszont ezt több személy kapta meg. Az ajánlásokat november 25-ig fogadta a civil szervezet.

A díjkiosztóra a hétfőn a Csónakázó-tónál lévő önkormányzati vendégháznál került sor, amelyen többek között jelen volt Lengyák István a kanizsai civil egyesület soros elnöke, Budavölgyi Kálmán a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezető elnöke és természetesen Balogh László nagykanizsai polgármester.

„Idén heten, köztük két házaspár, kapta meg szavazás és a civil kerekasztal egyesület kuratóriumának döntése alapján az év civil önkéntese elismerést. Boros Károlyné, a Magyar Ápolási Egyesület Zala Megyei Szervezetének elnöke, a Kanizsai Dorottya Kórház ápolónője karitatív, közösségépítő munkájáért vett át jutalmat.

Fülöp Réka édesanya, egyetemi kommunikációs koordinátor, aki adománygyűjtéssel, bevásárlással segíti a rászorulókat, köztük a nagycsaládosokat, szintén díjat kapott.

A Glavák-házaspárt, Glavákné Domján Ildikót és Glavák Zoltánt is elismerték, akik ebéd- és adományszállítással és személyes segítségnyújtással is támogatják a nehéz sorsú embereket.

Ludányi Tibor, aki ingatlanbefektetése okán kötődik Kanizsához, szintén díjat kapott, mivel önkéntes munkáival, másokat is ösztönző példamutatásával, nagyszabású adományakciókkal sokakat segít.

A Stimecz-család, Stimeczné Lukács Kitti és Stimecz Fridolin is az Év civil önkéntesei lettek. A házaspár hosszú évek óta „tömegeket mozgat” meg évek óta nagyszabású focitornák (Jótékonysági Kupa Nagykanizsa. A Szerk.) révén azért, hogy beteg gyerekeknek, nehéz sorsú családoknak segítsenek.” – írta az eseményről többek között a Zalai Hírlap.(Fotók: Balogh László – Facebook)