Nyomozás indult molesztálás miatt egy nagykanizsai kajakedző ügyében

Kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomozást indított a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, miután több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy egy nagykanizsai kajakedző molesztálta lánytanítványait.

nagykanizsa kislányt zaklatott edző

Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI megkeresésére annyit közölt, hogy a nagykanizsai rendőrök hétfőn ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. A szakértők bevonásával folytatott nyomozás egyéb részleteiről további tájékoztatást nem kívánt adni.
A történtekről elsőként beszámoló Blikk azt írta: a tréner egy közösségi oldalon írt erősen erotikus tartalmú üzeneteket tizenhárom-tizenhat esztendős tanítványainak, illetve volt olyan lány, akivel az autójában próbált kikezdeni.
A jelenleg Zala megyében tevékenykedő szakember több kiemelkedő versenyzőt, olimpiai bajnokokat is edzett korábban.
Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy hivatalos értesítést egyelőre nem kaptak, így az ügyben nem tudnak érdemben nyilatkozni.
“…Soha nem fordult elő a sportágunkban hasonló eset, amíg egy ilyen ügy nem zárul le jogi értelemben, addig az érintett szakembert is megilleti az ártatlanság vélelme. Mentegetni azonban senkit sem fogunk, ha az említett ügy bizonyságot nyer, az illetőnek egyetlen napra sincs tovább helye a kajak-kenu sportágban” – olvasható a szövetség közleményében. MTI

Előzmények  ITT.

Vélemény, hozzászólás?