Nézzük, hogyan hat a tisztított víz a szervezetre!

Tudjuk-e milyen vizet iszunk nap, mint nap? Tudjuk-e mennyi az az ásványi anyag mennyiség, amire szüksége van a szervezetnek? A helyesen tisztított víz ásványianyag tartalma nem nulla, így a szervezet számára kedvező hatást gyakorló ásványi anyagok bekerülhetnek a szervezet körforgása, kifejthetik jótékony hatásukat.

Hogyan juthatunk helyes arányban megtisztított vízhez? Mik a tisztított víz hatásai a szervezetre? A Tisztavíz Üzletház segítségével most tiszta vizet öntünk a pohárba!

Kemény vizek hatása

Mivel Magyarország területének jelentős hányada mészkőhegység, így az ivóvizeink esetében is gyakran elmondható, hogy kemény a víz. A kemény vízben nagy arányban állnak az oldott Ca+ és Mg+ ionok, emiatt nevezzük ezt a vizet keménynek. Biológiai hatása kis mennyiségben kívánatos, ekkor a vízben oldott Ca+ és Mg+ csekély, nagyjából 3%-a beépülhet a szervezetbe, ami erősíti a csontjainkat, a felesleg pedig egyszerűen távozik a szervezetből.

A túl kemény víz hatása az emberi szervezetre viszont már nem ennyire kedvező. Ha nagyon nagy mennyiségben található oldatlan állapotban a Ca+ és Mg+ az ivóvizünkben, akkor több más tényezővel együtt is nagyobb esélyünk van a vesehomok, vesekő vagy a szív- és érrendszeri problémák kialakulására. Mivel a magyarországi csapvíz jellemzően kemény, ezért fontos odafigyelni arra, hogy tisztított formában fogyasszuk a vizet, elkerülve ezzel, hogy lerakódjon a nagy mennyiségű Ca+ és Mg+ a szervezetünkben.

Hogyan tisztítsuk ivóvizünket?

A szervetlen (például: Arzént) és szerves (például: hormonokat) vegyületeket tartalmazó ivóvizünket az általános víztisztítási eljárás során nagy részben megtisztítják, de még mindig akad olyan mennyiség, amit az otthoni víztisztítási eljárásokkal ki lehet szűrni. Ilyen eljárás a víztisztító berendezések víztisztító munkája, amit otthonunkban felszerelve egy központi helyre, elláthatjuk az egész családot tisztított ivóvízzel.

Ha nem nagy mennyiségben gondolkodunk, mert mondjuk egy albérletben lakunk, ahol nyilván a tulajdonos engedélye és pénze kell ahhoz, hogy felszereltessünk egy nagy kapacitású víztisztító berendezést, akkor nekünk találták ki a kisebb mennyiséget előállító asztali víztisztító készüléket. Az előállított tiszta víz más technológiával kerül megtisztításra, de a hatása ugyan az lehet.

Milyen jótékony hatása van a megtisztított víznek az emberi szervezetre?

A jól tisztított víz hozzájárul hosszú távon az egészség megőrzéséhez, hiszen a víz az egyik legfontosabb fegyverünk az emberi szervezet méregtelenítése kapcsán. Méregteleníteni pedig csak úgy érdemes, hogy ahhoz egészséges, finom, friss tisztított ivóvizet iszunk, különben árthatunk a szervezetünknek. A sikeres fogyókúra titka is a tisztított ivóvíz napi rendszeres fogyasztásában rejlik, hiszen a rendszeresen fogyasztott ivóvízzel felgyorsítjuk szervezetünk anyagcseréjét, ezzel támogatva az olyan egyéb tevékenységeket – sport, egészséges táplálkozás – ami szinte biztos sikerre viszik a fogyást.

Rövid távon, ha napi szinten iszunk megtisztított vizet, akkor észre vehetjük a tükörbe nézve, hogy mennyivel feszesebb az arcbőrünk, mennyire energikusabbak lettünk, minden egyes reggel.