Nagyszabású építkezések kezdődnek Kanizsán

A kivitelezés előtti utolsó fázisához érkezett több jelentős fejlesztés, ami azt is jelenti, hogy tavasszal, illetve nyáron elkezdődhet a sport- és rendezvényközpont kialakítása, a Ferences kolostor felújítása, a Csónakázó-tó körüli sétány építése, illetve újabb utak és járdák rekonstrukciója Nagykanizsán – adta hírül a Zalai Hírlap.

(Az Ady utca sétálóutca lesz. Fotó: Móritz István)

A multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok tervei, engedélyei már megvannak, január közepén kiírásra került a közbeszerzési eljárás.

A versenyuszoda esetében is befejeződtek a közbeszerzést megelőző munkálatok. Az Alsótemplom és a Ferences kolostor esetében minden szükséges hatósági engedély rendelkezésre áll, itt is kiírásra került a közbeszerzés, az ajánlatokat várhatóan február végén bírálják el – mondta a lapnak Rodekné Hederics Erika, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, akitől Dénes Sándor polgármester vette át a szót.

(A nagykanizsai Csónakázó-tó 2019 januárjában. Fotó: S. Varga György)

– A Csónakázó-tóhoz vezető kerékpárút befejező szakasza is elkészül az idén, illetve a tó körüli sétány esetében a hónap végén már a szerződéskötésre is sor kerülhet – mondta a városvezető, aki jelezte: a tó környezete is megújul az idén, tűzrakó helyeket és szabadtéri fitneszeszközöket is telepítenek, illetve lehetőség nyílik vízibicikli és csónak kölcsönzésére.

– A kormánytól útépítésre kapott közel 2 milliárd forint felhasználása is folyamatban van, a Hunyadi utca után vélhetően március végére a Zrínyi és Ady utcában is befejeződnek a munkálatok. Aztán hasonló beavatkozásokra kerül sor többek között a Babóchay, Bajcsai, Pivári, Sugár utcákban, gyalogátkelőhely létesül az Alkotmány utcában és a Balatoni úton lévő átkelő megfelelő megvilágítását is megoldjuk , hozzátéve: az út- és járdafelújítások esetében – ahol szükséges – a közművek cseréjét is megoldják – nyilatkozta a Zalai Hírlapnak Dénes Sándor.