Nagykanizsát érintő beruházásokról is egyeztettek

„Jövőbeni terület- és gazdaságfejlesztési együttműködésekről tartottunk konzultációt az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna meghatározó Zala megyei szereplőivel, városvezetőivel Zalaegerszegen.

A fórumra Czunyiné dr. Bertalan Judit, a zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa azért teremtett lehetőséget, hogy a főbb ágensek, települések, intézmények elképzelései összhangba kerüljenek egymással, ezáltal azok a tényezők erősödjenek tovább, amelyek most is a legfőbb erősségeink.

Miközben idővel a gyengeségeink is erővé váljanak. Ennek megvalósulásához szükséges megismerni a főbb szereplők, főként a települések vezetőinek, a gazdaság, az oktatás, a tudomány és a közigazgatás felelőseinek tapasztalatait, terveit és véleményét, és azt egységes keretben összegezni, hogy a zóna egésze legyen a jövő győztese.

Nagykanizsa szempontjából legfőbb erősségként a 6 út kereszteződéséből adódó logisztikai szerep kiemelkedő, melyet a már tervezés alatt álló 74-es út 2×2 sávos autóút-fejlesztésével, a Déli elkerülő út és a Mura híd megépítésével, egy stabil Bécs-Pécs vasúti kapcsolattal, és a már kormányhatározattal rendelkező Zalaszentiván – Nagykanizsa vasúti vonal villamosításával lehet tovább erősíteni. Nem feledve a nemrégiben átadott új keleti Ipari Park meglévő 90 hektárnyi potenciálját és a tervezett jövőbeni déli és nyugati tudományos ipari park további lehetőségeit sem.

Egy ilyen egyeztető fórum éppen azt szolgálja, hogy ezek a már futó vagy tervezés alatt álló, esetlegesen egyelőre még stratégiákban szereplő irányok mielőbb célt érjenek, hogy a régió egésze, köztük Nagykanizsa is sikeresebbé váljon a közeljövőben.” – közölte Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester.