Nagykanizsán várják a migránsokat?

A menedékkérők átmeneti elhelyezési ügyének harmadik hulláma is elérte Zala megyét. Előbb Keszthely szomszédsága, majd Zalavár került szóba ideiglenes otthonként a Migration Aid jóvoltából. Eddig még egyik helyen sem történt „beköltözés”.
S most Kanizsán lett ez téma.

(Az üresen álló épület a Király utcában)

Tegnap kaptuk a hírt, hogy a dél-zalai városban egy többszintes üres irodaházba matracokat és egyéb berendezési tárgyakat szállítanak.
Megindult a kombinálás: lehet, hogy menedékkérők átmeneti szállása lesz a Király utca 14. szám alatti, hosszú ideje üresen álló ingatlan?
Megkerestük az épület tulajdonosának, az MM Ötlet Kft.-nek a képviselőjét, Madarász Miklóst, aki a következőket mondta lapunknak:

“- Kormányzati szinten, a plázastop bevezetésével döntöttek az épület tervezett sorsáról, ugyanis már rég egy áruházat alakítottunk volna itt ki.
Valamit kezdeni kell az üres épülettel, ha menedékkérők szállnak itt meg, akkor ők lesznek benne.”

(Forrás: Zalatáj Kiadó)

Az épület tulajdonosa az állami tévének (a nagykanizsai anyag 7,15-től látható) azt mondta, hogy több érdeklődő is van az ingatlan iránt, de tudomása szerint nincs olyan közöttük, amely kifejezetten a bevándorlók elhelyezésével foglalkozik.

Madarász Miklós kijelentette, amíg övé az épület, addig abban nem lesznek bevándorlók.