Nagykanizsán járt a Virágos Magyarország verseny zsűrije

„Talán még emlékeznek, hogy Nagykanizsa tavaly megnyerte a 30 ezer főnél népesebb települések kategóriáját a Virágos Magyarország versenyen. A rangos seregszemlére idén is beneveztünk, a verseny zsűrije tegnap járt városunkban.

Szabó József okleveles kertészmérnök, a zsűri elnöke, Laczkó Mária, a Virágos Magyarország nyugat-magyarországi régióvezetője és Ambrus Mária táj- és kertépítészmérnök igazán tartalmas napot töltött el Nagykanizsán.

A látogatás során a klasszikus zsűrizés helyett az interaktív, szakmai beszélgetések kerültek előtérbe. A helyi szakemberek számos hasznos tanácsot kaptak, szó volt egyebek mellett a növényválasztásról, a csapadékszegény éghajlat miatt az öntözés alternatív lehetőségeiről, és a fenntarthatóság témakörét is alaposan körbejárták.

A zsűri tagjai segítő szándékkal kritikát is megfogalmaztak, bízva abban, hogy észrevételeikkel megkönnyítik a felkészülést az Európai Virágos Városok és Falvak versenyére. Azzal ugyanis, hogy Nagykanizsa tavaly megnyerte a Virágos Magyarország verseny egyik fődíját, megkapta arra is a lehetőséget, hogy 2023-ban hazánkat képviselhesse a nemzetközi megmérettetésen.” – tudatta Facebook oldalán szerdán Balogh László nagykanizsai polgármester. (Fotók: Balogh László – Facebook)