Nagykanizsai tűzoltó az ország legjobbja

November 24-én az Országgyűlési Őrség szervezésében rendezték meg az V. Tornyos Kupa Férfi felnőtt Fekvenyomó egyéni és Csapatbajnokságot, ahol kiemelkedő zalai vonatkozású eredmény született.
A százötvenkilenc induló között a Belügyminisztérium mindegyik szerve képviseltette magát, így tehát a tűzoltók, rendőrök, büntetés-végrehajtásban dolgozók, országgyűlési őrök és a TEK állományában lévő hivatásos állományú versenyzők mérték össze tudásukat a budapesti megmérettetésen.

(Szabó Kornél a dobogó legfelső fokán)

Szabó Kornél tűzoltó őrmester, nagykanizsai tűzoltó, több válogatott fekvenyomó versenyzőtársával nagyon szoros küzdelmek árán szerezte meg az első helyezést. Kornél, 192,5 kilogrammos teljesítménnyel ugyanakkora súlyt teljesített, mint a második helyezett kollégája, azonban a nagykanizsai tűzoltó kisebb testsúlya miatt állhatott föl a dobogó legfelsőbb fokára, megszerezve így a győzelmet egyedüli tűzoltóként a mezőnyben – tudtuk meg a jó hírt Cseresznyés Dániel tűzoltó főhadnagytól, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.