Nagykanizsai csapat nyerte az ESTÖRI-t

Hagyomány és modernitás – Sorsfordítók a 20. században címmel rendezték az ESTÖRI verseny döntőjét április 27-én a kismartoni Esterházy-kastélyban. Az újító és immár hagyományteremtő megmérettetés a történelemoktatásba integrálja a digitális eszközöket, azokat a diákok folyamatosan használják a feladatok megoldásánál.

Az idei versenyen elindult 149 háromfős csapatból 14 jutott be a döntőbe és küzdött az értékes nyereményekért: a részvételért az egyhetes, július 1-7. között megrendezendő Summer University-n, továbbá digitális eszközökért.

(A győztes kanizsai csapat: Orbán Dorina Kíra, Fata Flóra, Sipos Barnabás)

Az első három helyen a nagykanizsai Batthyány Gimnázium Perfetti Sconosciuti, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium EmlékfoszLányok és a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium Andrássy Gráciák Kismartonban elnevezésű csapatai végeztek, de különdíjból is jutott bőven.

Jutalmuk nagy értékű digitális eszközök valamint az egyhetes Esterházy Summer University-n való részvétel. A felkészítő tanárok belépőjegyet kaptak a Classic.Esterházy egyik hangversenyére szállással a soproni Wollner Hotelben. Az első három helyezettnek és felkészítő tanáruknak ezen felül Dunai Mónika Parlamenti képviselő, Oktatási Bizottság Alelnöke, parlamenti belépőket ajánlott fel – értesült a Dél-Zala Press (KanizsaPress) az Esterházy Magánalapítványtól.