Nagykanizsa kitűnő tanulóit köszöntötték

Különleges „osztálytalálkozót” tartottunk hétfőn: a város kitűnőre érettségizett diákjait hívtuk meg egy kötetlen hangvételű beszélgetésre és vacsorára.

Nagykanizsán hosszú évekkel ezelőtt indította útjára – akkor még polgármesterként – Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő a Kitűnők találkozóját. A rendezvény célja az elmúlt években mit sem változott: szeretnénk megismerni városunk „kiválóságait”, és az ő gondolataikat arról, hogyan képzelik el Nagykanizsát a következő évtizedekben.

A Batthyány Lajos Gimnáziumban, a Dr. Mező Ferenc Gimnáziumban és a Piarista-iskolában idén csaknem félszázan, 44-en szereztek kitűnő érettségi bizonyítványt. A nyaralások miatt többen jelezték, hogy nem tudnak csatlakozni a programhoz, a találkozón résztvevő 23 fiatallal azonban jó hangulatú és izgalmas témákat, ötleteket feszegető beszélgetésen vagyunk túl.

Kedves Diákok! Köszönöm, hogy részt vettek a Kitűnők találkozóján! Büszke vagyok az eddig elért eredményeikre, és sok sikert kívánok a főiskolai, egyetemi évekhez!

Kérem Önöket, ne feledjék a mottót, amelyet Nagy Gáspár könyve ihletett: „Kanizsa vár vissza”! – írta Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester. (Fotók: Balogh László – Facebook)