Nagy teljesítményű ipari takarítógép

A 8300-as gépben megtalálhatóak seprő és mosó funkciók egyaránt, ugyanakkor lehetőség van csak mosó, illetve csak seprő funkciót használni. A seprő funkció poros elszívást is alkalmaz, így a kiáramló levegő mentes a szennyeződésektől. Az M17-es ipari takarítógép ugyanilyen funkciókra lesz képes, illetve ugyanúgy akkumulátoros meghajtással fog bírni, mint a 8300-as gép.Arról, hogy az M17-es gép akkumulátor kapacitása milyen lesz, még egyelőre nincsenek információk, de a 8300-as akkumulátora bőséges üzemidőt adott a gépnek. Egy feltöltés után ugyanis 8-12 órán keresztül volt képes takarítani megállás nélkül. Mivel a 8300-as gép seprő munkaszélessége 163 cm, a munkaszélessége 102 cm, így képes volt 7-8000 m2-t feltakarítani óránként. Ha az eredményt megszorozzuk tízzel, jelentősebb tisztítási teljesítménnyel szembesülhetünk.

A következőkben a Tennant folytatni fogja tovább ezt a teljesítményt az M17-el. Ami a fejlesztéseket illeti, élen jár a takarítógép piacon is. Átlagosan az új gép 435 literes tartálykapacitással rendelkezik, 85 literes seprőtartállyal, 75 dBA zajszinttel, 14000 m2 elméleti seprő teljesítmény/órával, 10000 m2 elméleti súroló teljesítmény/órával. A Tennanttól már megszokott módon, az új gépben a legapróbb részletekre is odafigyeltek. LCD monitoros (Propanel) formában is kérhető, a vezérlőfelület normál nyomógombos helyett opcionálisan. Az LCD monitor elegáns külsővel rendelkezik és kezelése rendkívül könnyű.

Szintén nem okoz nehézséget megérteni az ábrákat, a jelzéseket és a funkciókat, akár csak egy Mac (Apple) számítógép esetében. Lehetőség lesz a Pin kód beállítására is ugyanúgy az LCD monitoron, hogy megóvja a gépet az illetéktelen behatolóktól. Mivel csak egygombos technológiával rendelkezik, a kezelőnek csak fel kell ülnie a gépre, beindítja azt a zöld gomb megnyomásával, és a gép minden előre beállított egységet elindít.

A használónak csak egy gombot kell megnyomnia a gép teljes üzembe helyezéséhez. Rugós mozgással rendelkezik az oldalsó mosókefe, ha a gép valaminek mégis nekimenne, akkor ez a sérülékeny alkatrész behajlik a gép alá, majd visszaugrik az eredeti helyére az akadály megszűnése után. Egy lehajtható fellépőt is kialakítottak a Tennant M17 ütközője felett.