Most érdemes még kihasználni a téligumi akciókat

A téligumi vásárlást érdemes már akkor letudni, amikor még nincs dermesztően hideg. A 7 Celsius fokos szabályt talán sokan ismerik, de nem mindenki tartja be. Amikor a hőmérséklet tartósa 7 Celsius fok alá csökken, akkor azonnal érdemes útnak ejteni a gumis műhelyt. A 7 Celsius fokos szabályra érdemes odafigyelnie mindenkinek. A tulajdonosok gyakran csak akkor keresik fel a gumis műhelyeket, amikor már a hó is leszakadt, de ez sajnos késő lesz. Ilyenkor érdemes felkészülni arra, hogy nagyon sokat kell várni az abroncs felszerelésére.

Most érdemes a téligumit megvásárolni, hiszen még külön LEGO ajándékot is kap a téli gumi mellé. A Semperit, Barum és Continental abroncsok mellé értékes LEGO ajándékokat is kaphatunk. Az ajándékokat az abroncsok méretétől függően adják át az ügyfeleknek és az akcióban egyszerre csak két szett abroncs után lehet igénybe venni ezt a különleges akciós lehetőséget. A gumiszervizekbe a téli időszakban gyakori, hogy csak 2 hétre előre tudnak időpontot adni, hiszen akkor a zsúfoltság, hogy nem győzik. Ekkor már az is elképzelhető, hogy az abroncsok közül nem lehet annyira válogatni, hiszen azoknak a zömét már értékesítették és csak arra várnak az abroncsok, hogy felszereljék az autókra.

Sokan úgy gondolják, hogy az abroncsokon megtalálható M+S jelzés elegendő bizonyíték arra, hogy téli abroncsot látunk, de ez nem így van. Kínai gyártók gyakorta alkalmazzák ezt a jelzést olyan abroncsoknál is, amelyek csak nyáron használhatók. A téli időszakban a különféle rendszerek, mint például a kipörgésgátló vagy a blokkolásgátló működésképtelen, ha nem téli abroncsot szerelünk fel a gépjárműre. A jogszabály szerint a téli abroncsokat addig lehet használni, amíg el nem érik az 1,6mm-t. Ha a profilmélység már csak ekkora, akkor mindenképpen ki kell cserélni az abroncsokat, hiszen a téli abroncsok lamellái ekkor már nem működnek megfelelő módon.