Mit csináljon, ha anyagi gondjai vannak?

Gondot jelent a hétköznapi megélhetés? Hónapról-hónapra igyekszik előteremteni azt az összeget, amelyből a háztartás kiadásait finanszírozni tudja? Mi a helyzet a bankok felé fennálló törlesztési kötelezettséggel? Napjainkban sokan kényszerülnek rá, hogy a szükséges beruházásokat hitelből finanszírozzák, ám a sokszor akár évekig tartó törlesztés korántsem olyan zökkenőmentes, mint azt a legtöbben a kezdetekkor gondolják.

A munkaerő-piaci helyzet folyamatosan hatással van arra, milyen életszínvonalon élhetünk, de a családban bekövetkezett változások is befolyásolják, mennyire tudunk kijönni a pénzünkből. Anyagi gondok esetén hajlamosak vagyunk elkeseredni, pedig a hitelintézetek igyekeznek olyan áthidaló megoldásokkal is rendelkezésre állni, melyekkel a kisebb vagy nagyobb kiadásokat finanszírozhatjuk, ezzel elkerülve az adósságcsapda jelentette problémákat.

adossagrendezo-hitel
Sokan ismerik azt a helyzetet, amikor a közüzemi tartozások felhalmozódnak, és a fizetés nem várathat magára. Hasonló a helyzet a hitelintézetek felé fennálló tartozásokkal, vagy az olyan időszakos kiadásokkal, mint a beiskolázás, illetve egyes nagyobb elektronikai cikkek beszerzése. Ilyenkor megéri körülnézni a pénzügyi piacon, hiszen célirányosan és szabadon felhasználható hitelek, kölcsönök is szép számmal állnak rendelkezésünkre. A legfontosabb-, és ezt minden szakember hangsúlyozza-, hogy a pénzügyi jellegű döntéseket mindig körültekintően, minden információ birtokában hozzuk meg, hiszen ezzel a jövő anyagi biztonsága érdekében sokat tehetünk.

Adósságrendezés kedvező feltételekkel
Talán a leggyakrabban előforduló helyzet az, amikor a háztartások több hitellel és kölcsönnel is rendelkeznek már, ám a havi finanszírozás munkahelyi, jövedelmi, személyi okok miatt egyre nehezebbé válik. Ilyenkor a netrisk.hu csapata szerint sem ajánlott túl sokáig várni, hiszen egy ideig még megoldást jelenthet az adósságrendező hitel. Ennek azonban az a feltétele, hogy a hitelek egyike se álljon végrehajtás alatt, és jól fizető adósként tartson számon bennünket a bank. E tekintetben tehát az adósságrendező hitel azoknak ajánlott, akik egyetlen hitellé vonnák össze a meglévőeket, megcélozva a kedvezőbb havi törlesztő részleteket.

Azonnali kölcsön készpénzben
Nem ritka, hogy azonnal, akár napokon belül szükségessé válik egy kis plusz pénz. Ilyenkor bizonyulnak remek választásnak azok a kölcsönök, melyek esetében akár már másnap készpénzben kaphatjuk meg a kért összeget. Legyen szó 30 ezer forintról, vagy 250 ezerről, a jövedelem, és a korábban ügyfélként tapasztalt fizetőképesség függvényében gyorsan pénzhez juthatunk. Akár az otthoni ügyintézés kínálta kényelem lehetőségével is élhetünk a megfelelő ellenértékért cserébe, s ugyanezt használhatjuk ki a törlesztések alkalmával is.

E kölcsönök nagy előnye, hogy kezes és fedezet sem szükséges hozzájuk, vagyis azok számára is ideális, akik szerényebb anyagi körülmények között élnek, és nem kockáztatnának semmit.

Személyi kölcsönök már nettó 70 ezer forint jövedelemtől
A személyi kölcsönök iránt érdeklődők körében gyakori probléma, hogy a kívánt összeget jövedelmük miatt nem kaphatják meg. Ma már léteznek olyan ajánlatok, melyek kifejezetten az alacsony jövedelemmel rendelkezők számára javasoltak, hiszen akár nettó 70 ezer forintos havi jövedelemmel is igényelhetőek.

A fix törlesztő részlet mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy ne kelljen rejtett költségekkel sem találkozni a kölcsön felvétele után. A megfelelő tájékozódással sikerülhet akár részmunkaidős jövedelem mellett is kedvező személyi kölcsönhöz jutni.

Vélemény, hozzászólás?