Miniszterelnöki biztost kap Nagykanizsa

“Cseresnyés Péter államtitkár urat, térségünk országgyűlési képviselőjét Nagykanizsa Megyei Jogú Város gazdaságfejlesztéséért és a Nagykanizsa Megyei Jogú Város területén létesítendő Tudományos és Innovációs Park (Science Park) megvalósításával kapcsolatos feladatok összehangolásáért, valamint a Mura Nemzeti Program területén történő gazdasági és turisztikai feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök úr.

Az eddigi feladatok mellett miniszterelnöki biztosként ellátja még:

(Fotó: Fidesz Dél-Zala Facebook)

• Nagykanizsa Megyei Jogú Város területén létesítendő Tudományos és Innovációs Park (Science Park) megvalósítására irányuló beruházással kapcsolatos kormányzati koordinációs feladatokat, ennek keretében részt vesz a beruházással kapcsolatos kormányzati döntések előkészítésében, végrehajtásában, továbbá gondoskodik a döntések végrehajtásának ellenőrzéséről;
• javaslatot tesz a beruházással kapcsolatos további intézkedésekre, programokra, az ezekhez kapcsolódó források felhasználására, valamint nyomon követi a források felhasználását, hasznosulását;
• ellátja a Mura nemzeti programmal összefüggő feladatokról és azok finanszírozásáról szóló 1362/2016. (VII. 13.) Korm. határozatban foglaltak végrehajtásának koordinációját, ennek keretében gondoskodik a Mura Nemzeti Program területén történő gazdasági és turisztikai fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok, fejlesztések összehangolásáról;
• gondoskodik Nagykanizsa Megyei Jogú Város gazdaságfejlesztéséhez kapcsolódó, valamint munkahelyteremtő beruházásaival kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáról.

Gratulálunk a kinevezéshez!
Köszönjük Cseresnyés Péternek Nagykanizsa városa és a térség érdekében tett áldozatos és elhivatott munkáját!
Nagykanizsa városa és a térség számít Önre, miniszterelnöki biztos úr!” – írta Facebook oldalán szombaton a Fidesz Dél-Zala.

Június 15-étől az önkormányzatok a korábbi, a veszélyhelyzet előtti rendnek megfelelően ülésezhetnek – ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány rendkívüli jogrendért felelős munkacsoportjának döntését szombaton az MTI-vel.
Gulyás Gergely elmondta: a döntés értelmében június 15-ével megszűnik a polgármestereknek a veszélyhelyzetben a törvény által biztosított teljhatalma.

Hozzátette, az ehhez szükséges jogszabály-módosítást még szombaton aláírja Orbán Viktor miniszterelnök, és az a hétvégén megjelenik a Magyar Közlönyben.
“Fontosnak tartjuk, hogy amikor az élet visszatérhet a normális kerékvágásba, akkor az önkormányzatok működése is visszatérhessen” – jegyezte meg.