Mindent elsöprő kanizsai és zalai siker

Idén nyolcadszor rendezték meg Baranya, Somogy, Tolna és Zala megye legjobb 11-12. osztályos matekosának részvételével a Négy megye Fejér Lipót Matematikaversenyét.
A döntőre február 1-én, Pécsen került sor a Janus Pannonius Gimnáziumban.
A megyéket mindkét évfolyamban a 6-6 diák képviselte, akik a megyei versenyek 1-6. helyezettjei voltak. Zala megyét 5 batthyányis, 4 zrínyis, 2 vajdás és 1-1 kölcseys és csányis diák képviselte.

A zalai csapatot a Matematikai Tehetségekért Alapítvány finanszírozta, a csapat vezetője Erdős Gábor volt.

Ez a verseny egyéni és csapatverseny is egyben, a diákok egyéni versenyben szerzett pontszáma adja a csapatversenyben elért pontokat.
Az egyéni versenyben a 11. évfolyamon Szalay Gergő 1. helyezést ért el (Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium), Csertán András (Batthyány Lajos Gimnázium, Nagykanizsa) harmadik lett, Pozvai Bálint (Zrínyi) pedig ötödik.
A 12. évfolyamon Busa Máté (Batthyány) holtversenyben első helyezett lett, míg Németh Ciprián (Zrínyi) az ötödik helyen zárta a versenyt.
Megállták a helyüket a többiek is, hiszen a csapatversenyt mindkét évfolyamon Zala megye nyerte, aminek következtében az összetett csapatversenyt is megyénk nyerte és egy évig őrizheti a vándorserleget.
Az összesített négy megye versenyében Zala, Baranya, Somogy, Tolna sorrend alakult ki. Gratulálunk a csapat minden tagjának, köszönjük a felkészítő tanárok és Erdős Gábor csapatvezető munkáját.
(Forrás és fotók: Matematikai Tehetségekért Alapítvány – Facebook)