Milyen hibákat ne kövessünk el, ha kormányművet szeretnénk javíttatni?

Mindenképpen célszerű körültekintőnek lennünk, ha a meghibásodott kormányművünket szeretnénk megjavíttatni. Manapság nagyon sok átverésről lehet hallani, ami mind anyagilag, mind veszélyforrás szempontjából sok problémás dolgot idézhet elő. Legyünk körültekintőek, ne kövessünk el felesleges hibákat.

Nem biztos, hogy az olcsóbb jobb a kormánymű felújítás esetében. Sok helyen eleve csak a nettó árak vannak feltüntetve, ezáltal könnyen felmerül az emberben, hogy rákérdez, hogy akkor ha nincsen szükségünk a számlára, akkor elengedik-e az áfát. Ez elsősorban nem legális, másodsorban pedig nagyon sokat veszíthetünk vele, ugyanis, ha nem kapunk számlát, akkor nem tudjuk bizonyítani a vásárlást, és nem él a garanciánk egy esetleges meghibásodásnál.

 

Ha meg van a garanciánk, és élünk vele, akkor a másik felmerülő kérdés az lehet, hogy ki fogja állni a be- és kiszerelés költségét. Sok javítóműhelyben szeretik ezt a szerelési összeget ráhárítani a vevőre, aminek nem feltétlenül kellene így lennie. Főleg azok a műhelyek alkalmazzák ezt a módszert, akik olcsó alapanyagot használnak fel, így majdnem biztos, hogy a vevő még a garanciális időszak alatt visszatér, és próbálja érvényesíteni a jótállását, amit azzal próbálnak kompenzálni hogy nagyobb összeget kikényszerítenek a be- és kiszerelés költségének hátterébe bújva.

 

Mennyi az annyi? Azaz hány alkatrészt kell kicserélni a kormánymű belső részében?

Nem egy ember beleesik abba a hibába, hogy csak azt az összeget nézi meg, hogy mennyibe kerül egy kormánymű felújítás. Holott nem mindegy, hogy ez mit takar magában. Nem lehet összehasonlítani hogy csak 1-2 alkatrész cseréjét értjük a javítás alatt, vagy a komplett garnitúra helyettesítését.

 

Sokszor azért van szükség a javításra, mert a gumiharang elhasználódott. Ha már szerelésre van szükségünk, akkor érdemes annak is utána kérdezni, hogy az árban benne foglaltatik-e az új gumiharang, vagy extra költségként fogják a számlánk végösszegéhez csapni.

 

Ki finanszírozza az egyéb felmerülő kiadásokat?

Ilyen lehet például a kormánymű eljuttatását jelentő összegek. Ezen sok sok pénzt megspórolhatunk, ha eleve olyan szervizbe visszük autónkat, ahol ingyenesen megoldott, azaz a már feltüntetett árak tartalmazzák ezt a díjat.

 

Gyakorta választunk szállást, éttermet az alapján, hogy milyen véleményeket írnak róla az interneten. Miért ne választhatnánk kormányművünk javítására olyan kiszemelt céget, melynek nagyon jó visszajelzései vannak. Ha megfelelő mennyiségű állásfoglalás van a kiszemelt hely mögött, akkor egyszerűbb döntést hoznunk.

Ha ezek a pozitív dolgok elnyerik tetszésünket, akkor bátran lépjünk kapcsolatba a kiszemelt cég, például a szervokormanyjavitas.hu munkatársaival, és tisztázzuk milyen anyagi ráfordításra lehet még szükségünk.