Milyen eszközöket használjunk egy kerti tó elkészítéséhez?

A kerti tavacskák impozáns látványt nyújtanak, amennyiben megfelelő módon készítették el őket. A tótechnikának vannak alapvető eszközei, amiket ha mellőzünk a kerti tó elkészítésekor, azzal nem biztos, hogy jól járunk. A kerti tó kivitelezése és karbantartása nem kerül vagyonokat felemésztő összegbe, főleg ha ismerünk egy pénztárcabarát és profi webáruházat.

A kerti tó készítése már nem csak azoknak elérhető, akik nagy vagyonnal, hatalmas ingatlannal s telekkel rendelkeznek. Valóban, korábbi évszázadokban leginkább a gazdagok elfoglaltsága volt kialakíttatni kertészeikkel a birtokukon elterülő óriási méretű kerti tavakat, csobogókat, szökőkutakat, kisebb tavakat, medencéket. Manapság is pénztárca, de leginkább ízlés dolga, hogy ki mivel dekorálja a kerti tavacskáját.

Mire lesz szükségünk, ha kerti tavat építenénk ki?

A földmunkákat elvégezhetjük magunk is, igaz, a mérettől függ, hogy érdemes-e csak ásóval és lapáttal elrendezni a terepet, vagy béreljünk-e munkagépet. A kiásott meder alját érdemes megtisztítani a kiálló kövektől, gyökerektől, majd befedhetjük geotextíliával. A geotextília fogja megakadályozni, hogy a kisebb kövek, gyökerek ne tegyenek kárt a leterített tófóliában. A geotextílát érdemes rögzítő tüskékkel odaerősíteni a mélyedés aljára. Bizonyos esetekben a geotextíliát helyettesíthetjük egy vastagabb homokréteggel, de ha igazán tartós megoldást szeretnénk, akkor a geotextília mellett döntünk.

A jobb minőségű és tartósabb tófólia gumiból készül, amire a gyártók garanciát is vállalnak. A tófólia leterítése után, a tószegély kiépítését követően jöhetnek a tótechnika alapvető kellékei, amelyek segítenek például tisztán tartani a tavat. Erre akkor lesz szükség, ha halakat is kívánunk telepíteni. A halak miatt érdemes elgondolkodni olyan kellékeken, mint a jégmentesítő készülék, így a téli időszakban nem fagy be a tó a benne élő állatokkal, növényekkel. Nyári melegben is nagy hasznát lehet venni a tólevegőztetőnek. Ha az egyszerű kis tavakat szeretnék feldobni egy kisebb csobogóval, esetleg szökőkúttal, arra is megoldást találhatnak a cég honlapján! Ötleteket lehet gyűjteni ismerősöktől, internetről, amit bemutatva a cég szakembereinek, együttes munkával megtalálják hozzá a legmegfelelőbb kellékeket, kiépítési módszereket.

Ne feledjék! Kis odafigyeléssel, előre, jól megtervezett kerti tavacskát építhetnek ki, ami látványos eleme lesz kertjüknek. A tavacska látványelemeit jól megválogatva létrehozhatnak kerti tavat úgy, hogy még annak is kedve támad kiépíteni egyet, akinek eddig nem mozgatta meg a fantáziáját!

A tótechnikán használt, különböző típusú kellékek széles kínálatával várják Önöket az Automataöntözőrendszer.com webáruházában.