Mi van akkor, ha az autókulcs feladja a küzdelmet?

Erőltetned kell a bicskakulcs behelyezését? Lassan már képtelen vagy elindítani a járgányodat? Majd szétvet az ideg, ha a kezedbe kerül a megrongálódott kulcsgomb? Még mielőtt azt gondolnád, hogy óriási kiadások előtt állsz, torpanj meg egy pillanatra.

Ugyanis létezik megoldás, ami egyrészt gazdaságos, másrészt hatásos.

Nem csoda természetesen, ha nem érzel önfeledt örömöt annak tudatában, hogy az autókulcs beadta a kulcsot. Viszont minden helyzetben van optimális megoldás, csak meg kell találni azt. Most például a legjobb úton haladsz! A autókulcsház kicserélése nyerő ötlet!

Oké, gondolhatod magadban, rendben. Akkor nincsen más dolgom, mint a ház kicserélése. Megrendelem, megérkezik és hogyan tovább? Az autószerelőhöz időpontot kérni több, mint problémás, idegőrlő a várakozás, ráadásul kissé viccesnek hat a szituáció, hogy egy ilyen kicsinység miatt kell riasztani a szakembert.

Nos, ha értesz egy icipicit az ezermesterkedéshez, na nem úgy, mint Mekk Elek, ha olykor-olykor a barkácsolás mezsgyéjére lépsz, akkor ez a mozzanat nem okozhat kihívást. Ha tartasz otthon csavarhúzót, akkor már félsikerrel van dolgod.

Ha úgy érzed, hogy bátorság ide, szerszámkészlet oda, mégsem próbálkoznál szívesen, akkor a legjobb, ha egy közelben lévő órásmesterhez viszed el a vadonatúj kulcsházat. Persze elektroműszerészhez vagy autószerelőhöz is fordulhatsz, de ha nincsen ismerősöd ezeken a területeken, akkor lehet, hogy jobban jársz a közelben lévő órással.

Ennyi az egész, és már el is felejtheted az idegeskedést, a frusztrációt. Hogy milyen érzés megannyi kínlódás után szabadon a kocsidba pattanni és indítani? Hihetetlenül jó!

A hibás bicskakulcs nyitogathatja a bicskát a zsebedben!

Vannak problémák, amik egyrészt elviselhetőek, másrészt tolerálhatóak hosszú távon. A megoldást nem minden esetben kell azonnal felkutatni, kis kellemetlenség árán élhető a történet.

Az autókulcs meghibásodása nem ebbe a kategóriába tartozik, pláne akkor, ha nemcsak ünnepeken és esős időben használod a járművedet. Idővel teljesen normális, ha a tollazat vagy éppen a gomb rész elkopik, elfárad, viszont a helyzet így, ebben a formában nem tartható. Még szerencse, hogy az autókulcsház kicserélésével minden nehézségedet a múlt homályába száműzheted!