Merjünk enni, hogy jó legyen a takaró alatti együttlét

Mai cikkünkben egy nagyon érdekes témát boncolgatunk. A táplálkozás és a szexuális élet közti összefüggést keressük. Igaz, hogy a megfelelő ételek élvezetével növelhetjük a libidónkat?

Most nem az afrodiziákumokra vagy a férfi potenciát támogató étrendkiegészítőkre gondolunk, hanem az olyan egészséges ételekre, amik segíthetnek abban, hogy kiegyensúlyozott legyen a szexuális életünk, helyre billentse a szexuális étvágyunkat. Ahhoz, hogy erre megtaláljuk a válasz, vissza kell mennünk a pubertás korba. Manapság is azt sulykolják a kamaszokba, hogy az a szép, aki vékony, vagy izmosra gyúrt, ami súlyos evészavarokhoz vezethet. Hiszen aki nem vékony, vagy “elfogadott” külsejű, az nem ehet kedvére, nem nassolhat, vagy ha pedig mégis, akkor a büntetés következik. Tehát marad az önsanyargatás. Ez vezet sajnos oda is, hogy az a kényszerképzet is felüti a fejét, miszerint, ha az éves élvezete nem jár, akkor semmilyen más gyönyört nem élvezhet. Ha ezt rövid úton nem sikerül kezelni, akkor ez sajnos mindképp megjelenik a szexben is. Tehát nem lesz képes elengedni magát, valamint folyamatosan a külsején fog kattogni. A jó hír, hogy ez kezelhető és csak egy kis odafigyelést igényel. Ott érdemes kezdeni, hogy figyelni kell az ételek ízére, színére, textúrájára, valamint tudatosítani magunkban, hogy igenis jár a jó minőségű és finom étel, tehát teljes lelki nyugalommal élvezhetjük is őket.

Néhány étel nagyon jó hatással van a libidóra, akár férfi, akár női oldalról közelítjük a problémát. Természetesen a mérték mindig fontos momentum, semmit nem szabad túlzott mennyiségben fogyasztani. Azt tartják, hogy a hús agresszívvé teszi az embert az ágyban, tehát ha egy kicsit keményebb hancúr a cél, akkor ajánlott előtte egy kicsit több húst fogyasztani. Egyébként pedig heti 2-3 alkalom bőven elegendő. Ellenben a vörös húsokkal jó lesz vigyázni, mert hamar fáradékonysághoz vezet, tehát ha nem szeretnénk véletlenül kidőlni az esti akció előtt, akkor kerüljük a vacsorára szánt vörös husit! Ugyanez a helyzet az alkohollal, dohányzással, sőt a sok cukorral is, hamar eljön a nap vége ha nagy mennyiségben fogyasztjuk őket.

Egy remek tipp a szexuális élet felpörgetéséhez az olajos magvak fogyasztása. Az olyanokra gondolunk, mint a sótlan földimogyoró, pisztácia, valamint a tökmag. Végül a vitaminok, nyomelemek fontosságát itt sem lehet elegendően hangsúlyozni. A magas cinktartalmú tengeri élőlényeket mindenképp érdemes fogyasztani, valamint a babfélék, a tej, illetve a teljes kiőrlésű termékek. A gyümölcsök az emelkedett E- vitamin szintért felelősség, míg a zöldségek a dopaminszint emelkedésében tudnak nagyon sokat segíteni. Az alkohol mértékkel és alkalmanként fogyasztva egészen hasznos, míg nagy mennyiségben inkább vitamin elvonó hatása van.


Végül, ha becsúszik valami tiltott édesség vagy chips, akkor sem kell ostorozni magunkat, emberek vagyunk, mindenki hibázhat, inkább élvezzük, ha már mellette tettük le a voksunkat.