Megváltozott a parkolási rend Nagykanizsán

A Muraközi és a Kazinczy utcában, valamint a Zrínyi utca 20 belső udvarában gyakran nem tudtak parkolni az ott élők, így 2019-től már fizetni kell az érintett területeken a parkolásért.
A díjak nem változnak, sőt, a lakók kedvezményes áron vehetik meg az éves bérletet, a zeneiskola közelsége miatt pedig a Muraközi és a Kazinczy utcai parkolókhoz szülői bérlet vásárlására is van lehetőség.

(Fotó: archív)

Szintén változás, hogy az óév utolsó napjaiban áthelyezték az Erzsébet tér keleti oldalán lévő parkolóautomatát, mivel sokan arra panaszkodtak, hogy nem látták a berendezést. A VIA Kanizsa Zrt. – szintén lakossági panaszok miatt – úgy tervezi, hogy a jövőben a város más területein, például a Herman, a Berzsenyi és a Királyi Pál utcában is fizetőssé teszi a parkolást.

– Január elsejétől kettő olyan területet vontunk fizetőzóna hatálya alá, ami eddig is a zónán belül volt, csak lakó-pihenő övezetként volt kijelölve, és elméletileg a lakókon kívül más nem hajthatott volna be.
De elég sok lakossági panasz érkezett a tekintetben, hogy idegen autók is bent parkolnak, amit nem nagyon lehetett ellenőrizni, tehát sem a rendőrség, sem a közterület-felügyelet nem nagyon tudta ellenőrizni.
Ezért az a döntés született, hogy ezek a területek is legyenek fizetőövezetek, ezáltal kényszerítve azokat az autósokat, akik nem ott laknak, hogy ne hajtsanak be – mondta el Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója.
(Forrás: Kanizsa Újság)