Megkezdte segítségnyújtását az Ökumenikus Segélyszervezet

Ötmillió forintos kerettel megkezdte árvízi segítségnyújtását az Ökumenikus Segélyszervezet: a program első szakaszában mintegy félmillió forint értékű adományban részesül ötven rédicsi család.

Rédics kitelepítettjeinek visszaköltözését segítő első körben a segélyszervezet félmillió forint értékű adományt ad át kedden ötven árvízkárosult családnak – tájékoztatta közleményben az MTI-t a szervezet.
A segélycsomagok fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint takarításhoz szükséges eszközöket tartalmaznak, köztük súrolószert, mosogatószivacsot, mosogatószert, lefolyótisztítót, kézfertőtlenítőt, szappant, törlőkendőt és felmosórongyot.
Az Ökumenikus Segélyszervezet helyszíni jelenléte révén az árvízi helyzet kialakulása óta folyamatosan kapcsolatban van a legkritikusabb helyzetben lévő települések polgármestereivel és az illetékes hatóságokkal. A segélyszervezet a következő napokban más településeken is segíteni fogja a bajbajutottakat – írják a közleményben.
A 1353-as adományvonal hívása mellett a segélyszervezet munkáját átutalással, csekkbefizetéssel vagy online adományozással (www.segelyszervezet.hu) is lehet segíteni. A szervezet csekkjei megtalálhatók a nagyobb postahivatalokban.

Vélemény, hozzászólás?