Megkezdődött a hegyi utak javítása Kanizsán

“Speciális munkagéppel, gréderrel végeztettünk útjavítást a Látóhegyi és Bagolai hegyi zártkert egyes útjain. A Rizling úton 1200 méteren, a Kövidinka úton 600 méteren, a Darvas út 800 méteres szakaszán és a Hegyalja úton. A gréderezés után felületkiegyenlítés és hengerezés történt. Anyagi lehetőségeink függvényében a zártkerti útjavításokat a Szentgyörgyvári hegyen és a Bagolai hegy további útjain folytatjuk.

A környező zártkertekben (Főrhénc, Cserfő, Látóhegy, Szentgyörgyvári hegy, Kisbagolai és Nagybagolai hegy, Mórichelyi hegy) több mint 58 km önkormányzati út van, melyekhez nagy számú magántulajdonú, saját használatú út kapcsolódik.

Kérjük a zártkerti ingatlantulajdonosokat, hogy csapadékos időjárást követően a mészköves, murvás utakon kialakuló nagyobb felületű vízmegállásoknál ingatlanuk közelében oldalsó vízlevezető folyókák készítésével segítsék elő a rendbe tett útszakaszok állagmegóvását.
Közreműködésüket köszönjük.” – írta Facebook oldalán pénteken a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt.. (Fotók: Via Kanizsa)

(Nagykanizsa, Darvas út – Bagolai hegy)
(Nagykanizsa, Látóhegy)
(Nagykanizsa, Rizling út)