Megkezdődhet Kanizsán a Balatoni utca felújítása

„Megkezdődhet a Balatoni utca felújítása, de már tervben van a következő szakasz is!

A héten az ÉVE frakció tagjaiból álló közbeszerzési bizottság ülésén kiválasztásra került a kivitelező a Balaton utca burkolatának felújítására az út jelenlegi nyomvonalán a Városkapu körút és a Boszorkány utcai csomópontok közötti szakaszon, 423 méter hosszan (térképen pirossal jelölt szakasz). A nyílt közbeszerzésen a nyertes ajánlattevő a Reaszfalt Kft. lett, aki közel 48 millió Ft-ért vállalta a munkát.

Nem szeretnénk itt megállni, a Város fejlesztési terveiben EU forrásból tervezzük megvalósítani a felújítás folytatását az egykori MOL benzinkútig a város felé, de ha a források engedik, tovább is. Ehhez az első döntéseket már meghoztuk (sajnos a Fidesz nem szavazta meg), és reméljük a tervezési munkálatok is mielőbb megindulhatnak.

Ha a Sberbankban ragadt fejlesztési pénzünkhöz hozzájutunk, akkor a jövő évben 4 db okos zebrát is kiépítünk a veszélyes gyalogátkelőhelyeken Balatoni utcán az Eötvös tér és a Balaton-Hevesi utcai körforgalom között.

Így pár éven belül a városnak ez az egyik legforgalmasabb utcája biztonságos és jó minőségű burkolattal rendelkezhet. Felelősséggel Kanizsáért! „- közölte Facebook oldalán szombaton Horváth Jácint nagykanizsai önkormányzati képviselő.