Megkérdőjelezte a Kanizsa Médiaház vezetőjének szakmai alkalmasságát a fideszes polgármester

“Tisztelt Kanizsaiak!
Hetek teltek el a 2021. évből, de még most sem érkezett meg a postaládákba a Kanizsa Újság, melynek meglétét egy megyei jogú városnál nélkülözhetetlennek tartom.

Éppen ezért sajnálatos, hogy a lapot kiadó Kanizsa Médiaház Kft. ügyvezetője, Tar Mihály nem tett meg mindent, ami felelősségéből elvárható, hogy ez a több hetes, hónapos – várhatóan márciusig tartó – hiátus ne történjék meg, hisz sajnálatos, bizonyára nem szándékolt késlekedései, botlásai a kialakult helyzethez vezettek.

(Fotó: archív)

Ugyanis:

• Tar Mihály ügyvezető által jelzett időpontnak és az általa kért eljárásnak megfelelően időben meghoztam a döntést a közbeszerzés lebonyolítására.
• Hozzá kell tenni, hogy az ügyvezető későn indította el a közbeszerzési eljárás lebonyolítását, erre figyelnie kellett volna vezetői felelőssége okán.
• December 30-án érkezett Tar Mihály levele a közbeszerzési eljárás eredménytelenségéről. Ha kellő időben kezdte volna el a közbeszerzés előkészítését, például már október végén, akkor nem került volna olyan helyzetbe, mint ami most kialakult!
• Mivel az ügyvezető által javasolt konstrukcióban a nyomtatási szolgáltatásra meghirdetett közbeszerzési, továbbá a lapterjesztési szolgáltatásra vonatkozó beszerzési eljárás sem hozott eredményt, a lap mielőbbi megjelenésének érdekében közbeszerzési szaktanácsadó szakvéleményét kértem a feladatok vállalkozásba adása konstrukciójának átgondolása ügyében.
• A szakvélemény azt támasztotta alá, hogy az ügyvezető javaslata nem célszerű és több aggályt is felvethet, így újabb közbeszerzési eljárás lefolytatására szóló döntés született, most már azokkal a paraméterekkel, melyek a korábbi évek során eredményre vezettek.
• Az eljárások lefolytatása alatt is megoldható lett volna a Kanizsa Újság megjelenése, így érthetetlen, hogy miért nem folyamodott az ügyvezető ahhoz a megoldáshoz, melyet ő maga írt le a 2019-es évi beszámolójában. 2020. év első 6 lapszámát ugyanis akkor áthidaló megoldásként eseti megbízással rendelték meg. Most ez miért nem történhetett meg?

Ezek a hibák és késlekedések a korábbi helyreigazítási kötelezettségek mellett immáron felvetik Tar Mihály ügyvezetői és újságírói alkalmasságának kérdését.” – írta Facebook oldalán pénteken Balogh László nagykanizsai polgármester.