Megemelték az önkormányzati tulajdonú cégek vezetőinek fizetését Nagykanizsán

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlésének július 27-én tartott, soron kívüli nyílt ülésén többek között döntés született arról, megemelik az önkormányzati tulajdonban lévő cégek vezetőinek fizetését is. A Javaslat az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok működésével kapcsolatos döntések meghozatalára című napirendi pont előterjesztője dr. Fodor Csaba a közgyűlési többséget adó ÉVE frakciójának vezetője volt.

Az önkormányzati képviselő előterjesztése kezdetén szólt arról is, amíg Tar Mihály visszahívása okán nem volt az ügyvezetője a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft-nek, az idő alatt ezt a munkát a polgármester Mikó-Baráth Györgyre bízta, viszont Mikó a vezetői pozíció mellé nem kapott vezetői bért, ezért neki az általa a szerződésén kívül elvégzett munkák ellentételezéseként 202.700 Ft összeget fizessenek ki – indítványozta Fodor.

(Fotó: archív. A nagykanizsai Erzsébet tér makettel, háttérben a Városházával)

Az ülésről készült jegyzőkönyv további városi cégek vezetőinek fizetésemelési javaslatát is tartalmazza. 6. határozati javaslat: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése úgy dönt, hogy 2021. július 1. napjától a Via vezérizgatójának, Szabó István vezérigazgató úrnak, a Vagyongazdálkodási Zrt. vezérigazgatójának, Zakó László vezérigazgató úrnak és a Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjének, Czirákiné Pakulár Juditnak a megbízási díját 790.000 Ft/hóban állapítja meg. Határidő azonnal, felelős polgármester, operatív felelősök a vezető tisztségviselők.

7. határozati javaslat: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése a Netta-Pannonia Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetőjének, Ring Balázsnak, a Kanizsa Uszoda Kft. ügyvezetőjének, Karácsony Károlynak és a Kanizsa Médiaház Kft. ügyvezetőjének, Tar Mihály ügyvezetőnek a megbízási díját 650.000 Ft/hó összegben állapítja meg. Határidő 2021. július 1. – fogalmazott az ügyvéd-képviselő.

Némi parttalan politikai vita után megtörtént a szavazás, amely szerint 8 igen és 7 nem javaslattal elfogadták dr. Fodor Csaba előterjesztését és július elsejétől a fenti bért kapják az önkormányzati cégek vezetői valamint Mikó-Baráth György is megkapja a 202.700 forintot. Az összegek bruttóban értendők. A bérek mértékéhez hozzá kell tennünk, hogy egy Nagykanizsához hasonló “kaliberű” városban valamennyivel több fizetést kapnak a hasonló pozíciót betöltő cégvezetők.