Mázli: becsapódott egy autó az előkertjébe Kanizsán

Ma korán reggel (Ez még június 14-én történt. A szerk.) jelentős folytonossági hiány keletkezett a ház előtti sövényemen. Épp a résben látható konyhaablak mögött, reggeli készítés közben erős motor-, majd fékezés hangjára lettem figyelmes és a szemem láttára becsapódott az autó az előkertembe. A két kiszálló tizenéves fiatalt kérdeztem, megnéztem, hogy megsérültek-e?

Köszönhetően annak is, hogy se a baloldali közlekedési táblát, se a jobb oldalon lévő vaskos cédrus törzset nem találták el, megúszták. De a legnagyobb mázlijuk, hogy a sűrű sövény fokozatosan fékezte őket. Az útszegély az első tengelyt kimozdította a helyéből, felnik deformálódtak, a defekt még jutalmul elől – hátul. Az meg a mi szerencsénk, hogy senki nem került az útjába.

A baleset a nagykanizsai Városkapu krt. déli végén, az elágazásban történt. Nem ez az első itt. Szerencsétlen dolog volt itt keresztülvezetni a Kaposvári út és 7-est összekötő szakaszt. A kereszteződés pedig nagyon veszélyes. Az útburkolat jó minőségű, de döntése a jobbra kanyarodónak kedvezőtlen, esőtől pedig rendkívül síkossá válik.

Sajnos a kihelyezett 30 km-es sebességkorlátozásra sokan fittyet hánynak. Szóval a szakembereknek ki kellene találni valamit, mert a jelenlegi nagy forgalom a csarnok megépültével tovább gyarapodik. A legolcsóbb a fekvőrendőr lenne. Önkormányzati képviselőnknek is szívesen vennénk a közbenjárását.

Végül megdicsérem magamat a háromlépcsős, mélységben tagolt sövényvédelem szakszerű kialakításáért. Bár ez egy hadastyántól elvárható a harcászati ismeretei alapján, de azért szorgalom és munka is kellett hozzá. Példa volt a katonai repterek kifutója végén a túlszaladó gépek megállítására felszerelt, úgynevezett „majomfogó” háló is. Fontolgatom, hogy a szomszédomtól védelmi pénzt fogok szedni, mert ha tartotta volna az autó irányát, sövény hiányában most az autóját, házát érte volna kár.

Még néhány idézet a kocsi vezetőjétől: – „Az anyám szét fogja verni a fejemet… a kva életbe csak három hete kaptam a jogsimat, most biztosan elveszik tőlem a … rendőrök… pedig csak ötvennel mentem…” Megjegyzem, egy kutyáját sétáltató, szavahihető tanú szerint harminc méterrel a kisodródás előtt inkább 90 – 100 km/h volt az „ötven”.
Mikor köszönés nélkül elmentek, összeszedtem a fiatalok által előkertemben eldobált taknyos zsebkendőiket, cigarettacsikkjeiket.

Ha felénk autóztok, tartsátok be a 30 km/óra sebességet, itt okkal állították fel azokat a táblákat. A sövényem meg majd újra nő. (Forrás és fotók: Facebook)