Másodszor lett az Év Erdésze a Zalaerdős Gál Sándor

Gál Sándor, a  Zalaerdő Zrt.  kerületvezető erdésze 2010 után idén újra megnyerte az Év Erdésze Verseny döntőjét, és nyerte el 2016-ban az Év Erdésze címet. Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett megmérettetés országos döntőjében a helyi válogató versenyek 19 győztese vett részt, akik mellett 3 erdélyi versenyző is kipróbálta tudását.

zalaerdő gál sándor erdész

Az erdésztechnikus szakemberek számára meghirdetett verseny döntőjét május 25-26-án Somogyszobon bonyolították, melyhez a Mocz és Társa Magánerdészet biztosította a helyszínt és a kiváló szervezést.
A kétnapos megmérettetés során az ország legjobb erdészei többek között szakmai írásbeli feladatsorokat oldottak meg, illetve a famagasság és fatérfogat becsléstől, az erdőfelújítás és állományleírásig széleskörű gyakorlati ismereteket kívánó terepi feladatokban álltak helyt.
Idén új versenyszámként közjóléti feladatot is teljesítettek a versenyzők, amely során gyermekcsoportokat kalauzoltak a helyi erdészeti erdei iskola tanösvényén, értékelésüket pedig maguk a gyerekek végezték.
A zalai győztes mellett második helyezettként Scherer Norbert a somogyi állami erdőgazdaság, a SEFAG Zrt. erdésze, míg a harmadik helyen Gergácz Péter a soproni Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (TAEG Zrt.) erdésze állhatott fel a dobogóra.
(MTI – OS – Országos Erdészeti Egyesület)
(Fotó: Erdő Mező)

Vélemény, hozzászólás?