Magatehetetlen ember Kanizsán, padláson ragadt egy férfi Szepetneken

Nem adott magáról életjelet egy idős ember Nagykanizsán, egy Munkás utcai társasházban szombaton a kora délutáni órákban. A város hivatásos tűzoltói bejutottak az ingatlanba, ahol egy magatehetetlen ember találtak, akit átadtak a mentőszolgálat munkatársainak.

Előzés közben egy vízátfolyáson megcsúszott, majd szalagkorlátnak csapódott és forgalmi akadályt képezve a belső sávban állt meg egy személyautó az M7-es autópálya Budapest felé vezető szakaszán, Rigyác közelében szintén szombaton. A balesethez a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a járművet áramtalanították, az úttestet pedig megtisztították. A raj a helyszínt átadta a rendőrségnek.

Családi ház padláson ragadt egy idős ember pénteken hajnalban Szepetneken, a Petőfi utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével a tetőablakon keresztül bejutottak az ingatlanba, majd a bejárati ajtót kinyitották, így a mentőszolgálat munkatársai megkezdhették a bajbajutott ellátását.

Pénteken más is történt a környékünkön.

Sétáltatás közben a Murába ugrott egy kutya, akit gazdái önerőből nem tudtak kimenteni Tótszerdahely külterületén pénteken délután. A murakeresztúri önkéntes tűzoltók mentőkötél és kéziszerszámok segítségével rövid idő alatt kimentették a bajba jutott állatot.

150 négyzetméteren égett a száraz avar és a nádas Letenye külterületén szintén nagypénteken. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal rövid idő alatt megfékezték a lángokat – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.