Lenovo notebook: megbízhatóság és teljesítmény egybegyúrva

A Lenovo notebook népszerűsége egyre nagyobb. A márkanév a mai napig sokak számára túlságosan „keletiesen” cseng, noha az IBM által fejlesztett sorozatról beszélhetünk. Több mint 20 éves történelme során a Lenovo notebookok számos díjban és megszámlálhatatlan elismerésben részesült. Az első sorozatot 300-nál is több különböző díjjal tüntették ki, ami jól mutatja a márka technikai fejlettségi szintjét.

lenovo-laptop
Igazi PR fogásnak tűnhet, de egy Lenovo gépet használtak azon az űrsiklón is, amely a Hubble űrteleszkóp üzembe helyezését végezte. Az akkori gép tökéletesen megfelelt a NASA igényeinek, természetesen a hűtését leszámítva, hiszen gravitáció hiányában a meleg levegő nem szállt fel a processzor közvetlen felületéről. Némi átalakítás után a Lenovo ThinkPad lett az igazi űrlaptop…

Az IBM célja természetesen nem az asztronauták és a NASA igényeinek a kiszolgálása volt; sokkal inkább az üzleti élet szereplőinek kiszolgálása jelentette az érdekeiket. Olyan termékeket kívántak a piacra dobni, ami az üzletemberek számára kényelmes megoldást nyújt, mégis megfizethető. A ’90-es években folyamatosan nőtt a hordozható Lenovo termékek népszerűsége, egyre többen ismerték fel a lehetőségeit és a pozitív tulajdonságait. Mindezeknek köszönhetően a cég olyan márkanevet építhetett magának, amely a mai napon az egyik legjobban csengő brand a piacon.

A Lenovo hordozható gépei egybeforrtak az innovatív megoldásokkal; egyre magasabban értékelt hordozható gépek váltak elérhetővé, aminek eredményeképpen ma a Lenovo termékeit a piac legsikeresebb gépei között tartjuk számon.

A Lenovo notebookok népszerűségének egyik oka a külsőségekben rejtőzik; kifejezetten szép megoldásokkal találkozhatunk, ami nem mellékes az üzleti világban sem. Minden üzletasszony és üzletember szívesebben vesz maga elé egy igényes kivitelezéssel készített notebookot, különösképpen nyilvános helyen vagy akár egy üzleti megbeszélésen. A Lenovo újabb termékei kifejezetten szép megjelenéssel rendelkeznek, szinte az összes terméket komolyság és elegancia jellemzi. Az eleganciát a szálcsiszolt fém külső még inkább kiemeli. Egyes típusok esetében a fedélen elhelyezett élekkel találkozunk, ami kissé különlegessé, de roppant ízlésessé varázsolja őket. A fedél kiválóan ellenáll a behatásoknak, igen nehezen horpad, ezzel együtt masszív hatást kelt.

A Lenovo notebook egyik erőssége a tartósság – fogalmaz a bestbyte.hu szakértője. Az interneten érdekes történetek olvashatók, amiben a feleség megtaposta, a felhasználó leöntötte kólával, a Lenovo notebook mégis működőképes maradt. Sok más notebook rosszul viseli a szélsőséges hőmérsékleti körülményeket, a koszt és a nedvességet. A Lenovo viszont egyike a legellenállóbb termékeknek, amelyekkel találkozhatunk. Mindez természetesen nem jelenti, hogy egy Lenovo gépet büntetlenül kitehetünk mindenféle viszontagságnak, azt azonban megállapíthatjuk, hogy a piac szereplőinek zömétől ellenállóbb a behatásokkal szemben. Ez igen fontos szempont abban az esetben, ha sokat hordozzuk, illetve kevésbé biztonságos munkakörülmények között használjuk.

A Lenovo nagy figyelmet fordít arra, hogy minden esetben kellő teljesítményt biztosítson a felhasználók számára. A márka kínálatában szereplő notebookok között mindenki megtalálhatja a saját igényeinek megfelelő terméket; a processzorok, alaplapok és egyéb tartozékok összehasonlítása némely esetben nehézséget okozhat. Ilyenkor kérjünk segítséget a kereskedőktől, készségesen fognak válaszolni a felmerült kérdéseinkre.