Lemondták a március 15-i programokat Nagykanizsán

„Tisztelt Nagykanizsai Polgárok!

Bizonyára Önök is figyelemmel kísérik a koronavírussal kapcsolatos híreket, történéseket. Bár Nagykanizsán jelenleg nem tudunk koronavírussal fertőzött személyről, a vírusveszély miatt, az Operatív Törzs ajánlása nyomán, egyeztetve a közgyűlés tagjaival sajnos a városi március 15-i ünnepi programokat le kell mondanunk.
Számos környező nagyvároshoz hasonlóan tehát ünnepi tömegrendezvényeinket mi sem tartjuk meg.

Egyúttal tisztelettel kérem civil szervezeteink, intézményeink vezetőit, az aktuális vírusveszélyre tekintettel mérlegeljék nagyobb létszámú rendezvényeik lebonyolítását.

Büszke vagyok arra, hogy Nagykanizsán jelentős hagyománya van az ünnepi emlékezéseknek, múltunk előtt való közös tisztelgésnek. Nagy öröm volt számomra látni az előző években is a sok családot, a rengeteg kanizsai emlékező polgárt, akik megtisztelték a városi rendezvényeket jelenlétükkel. Bízom abban, hogy döntésünket megértik, és a jövőben újra együtt tiszteleghetünk múltunk nagyjai előtt”. – írta hivatalos Facebook oldalán hétfőn este Balogh László Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere.

A további részletekről hamarosan tájékoztatást adnak – adta hírül a nagykanizsai városvezető.

A Kanizsai Kulturális Központ hétfőn az alábbi közleményt adta ki.

„Kedves Látogatóink!

Magyarország kulturális intézményei – bár a koronavírus Magyarországon is megjelent – zavartalanul működnek tovább.

Sem Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, sem a kormány nem rendelte el a közintézmények bezárását – reméljük erre nem is kerül sor – , így egyelőre minden kitűzött programunkat megtartjuk, jegyet a járványveszélyre való hivatkozással sem váltunk vissza.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kanizsai Kulturális Központ épületeiben(HSMK, Medgyaszay Ház, Móricz Zsigmond Művelődési Ház) minimálisra csökkentsük a vírus terjedésének lehetőségét, így naponta fertőtlenítjük a kilincseket, a székkarfákat, a mosdókban a szappan fertőtlenítőszert tartalmaz.

Kérjük önöket, hogy amennyiben influenzás, megfázásos tüneteket észlelnek magukon, mint bármely fertőző betegséggel járó helyzetben is, egészségügyi szakemberek utasításai szerint járjanak el, válasszák inkább az otthon melegét!

Amennyiben a közintézmények bezárását érintő döntésről értesülünk, a megfelelő felületeken, azaz a Facebook-oldalunkon, a weboldalon is értesíteni fogjuk önöket az elmaradó programokról.

Köszönettel: a Kanizsai Kulturális Központ Vezetése”