Kunics Réka megszerezte harmadik bajnoki címét

A még csak 15 éves Kunics Réka megszerezte a harmadik bajnoki címét és így lett az Eb legsikeresebb játékosa.

 

Július 10-13-közöttt a lengyelországi Pustków-Osiedle-ben rendezték meg a 6. Lábtoll-labda Európa-bajnokságot, ahol a magyar válogatottöt arany és két ezüstéremmel megnyerte a nemzetek versenyét, Szlovákia és Németország előtt. A nagykanizsai Zemplén SE tini lányai Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma, és a cserszegtomaji Mile Alexandra alkotta női szekció összesen 3 aranyérmet szerzett. Az Eb legeredményesebb versenyzője a három bajnoki címet begyűjtő Kunics Réka lett.

 

Az Eb a csapatok versenyével kezdődött, ahol mindkét számban a magyarok végeztek az élen. A Kunics Réka vezette nők a körmérkőzések során mindenkit megelőztek és a végjátékban izgalmas mérkőzésen nyertek a szlovák válogatott ellen (25-23, 21-17).

 

Második nap a női-férfi párosok következtek, ahol szintén kettős magyar győzelem született. A női párosban a nagykanizsai Zemplén SE kettőse, Kunics Réka és Morvai Noémi számára izgalmasan kezdődött a verseny, ugyanis Kunics Réka a második meccsükön megsérült. Az orvosi teamnek sikerült talpra állítani, sérülése a továbbiakban nem akadályozta a pontszerzésben, a folytatásban minden ellenfelüket 2-0-ra győzték le. A döntőben a nagy ellenlábasukat a szlovák kettőst verték (21-8, 24-22), és megszerezték a második bajnoki címüket.

 

A harmadik napon a Kunics Réka (Zemplén SE Nagykanizsa) Tóth Gábor (Újszászi VVSE), vegyes páros mérkőzései következtek. A döntőig sima volt az útjuk, ahol a német David Zentarra és Sarah Walter volt az ellenfelük. Mindkét játszmában 21-18-ra nyertek, amit Tóth agresszív talpalásainak, okos ejtéseinek és Kunics kiváló védekezésének, mentéseinek köszönhettek. A még csak 15 éves Kunics Réka megszerezte a harmadik bajnoki címét és így lett az Eb legsikeresebb játékosa.

 

Egyéniben hazánkat a címvédők Mile Alexandra (Z+D Cserszegtomaji SK) és Tóth Gábor (Újszászi VVSE) képviselték. Kellemetlen meglepetésként egyiküknek sem sikerült megismételnie a két évvel korábbi eredményét, Milétől a szlovák Bagos, míg Tóthtól a német Zentarra vette át a bajnoki címet.

 

A magyar csapatot Fehér János főtitkár vezette, akinek a munkáját, a női és férfi szövetségi kapitány Budavölgyi Kálmán, és Orbán Tibor, valamint a kanizsaiak stratégája Takács Endre segítette.

 

A lábtollasok legközelebbi megmérettetése Újszászon lesz augusztus 9-12 közt a XIX. Nyílt Magyar Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokság a 19. Hungarian Open.

 

Vélemény, hozzászólás?